02052015-IMG_3446

Den här vyn, som är precis i början på den där tommelmorundan, ni vet. Den, är alltid vacker tycker jag. Oavsett. Snötäckt, sommargrön eller som idag; regnmolnig och grå. 

Lördag!

Sådär med ett sjusovarväder utanför fönstret och en ständigt brinnande brasa i kaminen här inne. I förmiddags gav vi oss ut på en långpromenad, trots vädret. Friskluft är alltid skönt. Till en början traskade vi i lite lätt duggregn. Men innan vi var hemma vräkte regnet ner.

Och;

Vi. Blev. Så. Blöta.

02052015-IMG_3449

Regnet gjorde luften så syrerik och skön att andas. Och så doftar det ju så gott när det regnar. Så länge det inte regnat i sju tusen år på raken, så kan ju en dag eller två bara vara mysigt. Tycker jag. Dessutom gick ju vi så vi var varma i kropparna och slapp frysa. För någon värme i regnet, det är det inte att tala om, ännu.

02052015-IMG_3453

När vi kom hem sov bäbisen och jag gjorde coreövningar tills kroppen vek sig, snodde sedan åt mig lyxig mammatid; varm dusch och tillpiffning. Men det går så jädrans dåligt med det där löftet jag gav förra veckan; att efter frissabesöket bli bättre på att borsta håret och inte ha mer än typ fem tovor åt gången. Liten har nämligen slarvat bort min borste. Eller också är det jag. Men jag skyller på honom (dålig morsa, alltså). Men jag lovar, att han som brukar påpeka, med finurligt leende, det där om att du kanske ska borsta håret, älskling. Han, kommer skita fullständigt i om jag ser ut som ett ruffs i håret eller inte när han ser mig efter 18 dagar ifrån. För han har saknat och längtat på mig då. Och det är en sån fin känsla, att veta det. Min M. Nu längtar jag efter Dig. 02052015-IMG_3450 

I eftermiddag har vi varit och lekt på det dagiset som jag gick på som liten. Himmelriket för en liten Miniman. Och för morsan! Det var ju bara som en endaste stor sandlåda tyckte S och njöt i fulla drag. Jag kunde också slappna av, då det ju är staket runtom (och bom typ, jag höll knappt på att ta mig varken in eller ut på stället. grindens låsning är mer avancerad nu än för 20 år sedan!) för att inte småungarna ska komma ut. Perrrfekt!

02052015-IMG_3452

Nu har vi precis ätit middag och jag blev helt plötsligt så trött att jag ser stjärnor. Liten är också trött då vi hoppade över eftermiddagssovningen och istället passade på att haka på lilla kompisen som gick till dagislekplatsen där i eftermiddags. Än fast jag inte sover när S gör det, så är det såklart ändå en vila för mig när virvelvinden snusar. Men nu tar vi oss i alla fall en liten tur till Mäjadalen, hälsar på Storan och gänget. Så himla mysigt, att kunna svischa dit en vanlig lördagkväll. Det är annat än när vi befinner oss i Norrnorr!

S har hoppat i pyjamas redan och tänker ta vällingen med sig. Klok Miniman.

Vill önska er en skön lördagkväll!

Lillafrun