TACK, Tack, tack, tack, TACK!

-vi är så glada över alla grattis, lyckoönskningar och varendaste välkommen. Tack. <3 

20042015-IMG_2583Kommer ni ihåg första flyttracet vi gjorde, där i april, precis innan M drog iväg och styrde ljud på Hockey-VM i Tjeckien och jag och Liten hade världsbra veckor hemma i lilla byn?

Då, drog vi med första halvan av lyan. Mina det-finns-inga-ord-som-beskriver-hur-braiga-dom-är-Svärpäron drog ett stort och tvärtungt lass och vi ett. Hit, till gården. Men eftersom saker och ting inte var tillnärmelsevis klara vid den tiden så lät vi bara magasinera alla saker. Det var en så pirrig känsla att få rulla upp på gården den där april- eftermiddagen.

20042015-IMG_2539Liten var lyrisk och hans päron likaså. Men vi lät oss inte släppa ut några lyckokänslor redan då, vi var mitt i värdering av hela gården och vi ville helt enkelt inte ropa hej.

Så åkte M till Tjeckien och jag och Liten bodde på vår våning i tre veckor, hemma hos jordens gulligaste Mammamormor och Pappamorfar. Och Torehunden, förstås. Sen kom pappan hem, vansinnigt efterlängtad. Vi hade då lite drygt en vecka kvar här hemmahemma innan vi skulle bege oss mot Piteå en sista gång. Under denna vecka, så småflyttade vi in lite…

17052015-IMG_4340

Gården är ju inte ny för oss, eftersom den som sagt var vårt Sommarhemma för ett år sedan. Men däremot använde vi inte alla rum och så. Det var ju liksom inte meningen att vi skulle bli kära i det här stället….. vi som alltid sagt att vi ska flytta till Umeå efter Norrnorr-tiden. Drömmen har såklart alltid varit att återvända hemåt, men vi trodde inte att det skulle vara möjligt. Hela året har vi jobbat på att få det möjligt, och verkar ha lyckats. Helt galet.

 Så vi började packa upp, storstäda ett rum i taget, plantera om pelargonerna som övervintrats, 19052015-IMG_4396klippa gräset, plocka bort en herrans massa fallna kvistar från stora björkarna. Försöka organisera,… 17052015-IMG_4328

…travarna med lådor från golv till tak. Putsa fönster i ett par rum, torka ur alla köksskåp och göra dom redo för lyan-grejer, hänga upp nya gardiner… men allt i en ovisshet om det bara var för sommaren vi gjorde det här, eller om vår dröm faktiskt skulle bli sann.

17052015-IMG_4336

Liten hjälpte mamma med vårstädningen, såklart.

Så åkte vi sedan norrut, men huur många saker som helst att fixa, ringa, göra… Så från den ena fixarveckan här på gården, till en annan variant där uppe i Norrnorr. Med  Svensexa och Möhippa (tjohoo vilka bra dagar det blev! Världens finaste E och C, alltså <3). Och så allt packande, bakande och lagande inför Examen i fredags. Flyttstädning i lördags och sedan bar resten av lasset iväg. Vi fick barnvakt och bärhjälp på söndagen av våra kära föräldrar, så det hanns med hur mycket som helst här i huset. Jag och M matade på och packade upp, kartong för kartong, till seeeent in på natten. Och för mig bar det sedan upp tiiidigt både måndag och tisdag, då jag har gjort mitt årliga blomuppdrag; där jag är på ett älskat ställe och planterar och planterar och planterar. Så har det också bland en massa annat plockats årets första (men absoluuut inte sista) liljekonvaljbukett,

08062015-IMG_5854och varits på fin student för en älskad Lillis och Gudmor.

09062015-IMG_5891

…och såklart har det varit en massa fjärilar i magen över saker och ting.

Och idag är det torsdag och jag har varit på Skolavslutning. Inte bara som åskådare av min älskade Gudson. Jag satt även vid pianot och kompade på ett par låtar. Mysig smygbörjan… inför hösten som musikfröken! Nu är det lååångt sommarlov som väntar tillsammans med hela familjen. 

Hå,hå. Som sagt. Det är mycket och många saker som hänt och händer och vi är tacksamma upp över öronen. Men oj, oj så mycket väntan, otålighet och oro det har varit på vägen. Helt plötsligt la sig bara alla pusselbitar på plats…

Vi är hemma. I vårt Höga Kusten. På gården vi kallar för Norra Drömgården. 


07062015-IMG_5815

Vi stökar på och flyttar in oss, en bit i taget. Både mannen och jag är så vansinnigt ivriga på att få sätta igång med att sätta vår prägel på detta underbara ställe. Men ingen brådska, inga förhastade slutsatser. Nu ska vi bara njuta av hela alltet. Här ska sedan planeras, funderas, kalkyleras, ritas, budgeteras, fantiseras, kläckas überbra idéer… Men med små medel går det fort att göra huset till vårt.

Förra sommaren använde vi till exempel inte salen. Men nu ska den dammas av och göras mysig. Längtar till jag sitter där i finsoffan med liljekonvaljbuketten på bordet. Tittar ut på den ljusa juninatten genom dom nyputsade fönsterna…

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4