15062015-IMG_6145 En måndagmorgon som startade med skogshallon i filen och nästan stickande liljekonvaljdoft i näsan. Bland den godaste doft jag vet!15062015-IMG_6152 När Liten sov förmiddag passade mannen och jag på att träna tillsammans. Ett tabatapass under äppelträdet. 15062015-IMG_6156 Under passet hann vi både få strålande sol och en störtskur på oss. Och blåst, för tusan! Glöm för all sin dar inte blåsten…! 15062015-IMG_6157 Sen blev det lunchdags och så var vi på ännu en upptäcksfärd här i huset. Vi fann ett trägolv i det som vi har som sovrum nu. Vilket fynd!15062015-IMG_6183 Sen åkte Jag och Liten iväg på byn en sväng. Stannade till vid den fina lekparken som avslutning, innan vi drog hemåt och gjorde gården blomfin. Men mer om det där blomfina imorn eller så. 15062015-IMG_6185 Utemöblerna vi fann i gårdshuset förra sommaren fick komma fram idag. Charmiga!15062015-IMG_6196 Det blev eftermiddag och lite melliskurrigt i magarna. Jag snodde ihop någon slags gubbröra av dom sillbitar som var kvar från sillmiddagen häromdagen. Gräddfil och finhackat äpple, ett par koka ägg, dill, salt, peppar… typ så. Och så dom där sillbitarna då. Gott på en surdegshårdbrödsbit (håhå vilket långt ord!). 15062015-IMG_6195 Sen vaknade Liten och hjälpte sin pappa att laga middag, medan morsan försvann och började ta sig ann en gammal kökssoffa hon fyndat på en skattjakt här på gården och som ska få flytta in i huset så småningom.

Varje dag är en upptäcksfärd här. Det känns som att vi är med i sommarlovsmorgon, någon sån där spännande serie där man ska lösa fall och knäcka gåtor och så. Det är så mycket historia i denna gård och vi vill liksom ha reda på hur det varit för längesedan, och gärna förvandla om insidan till vad den var en gång i tiden. 15062015-IMG_6207Äppelträdet är helt makalöst vackert i kvällssolen.

Middagen är bortdukad och vi inväntar kaffesällskap. Mormor, morfar och Torehunden kommer hit en sväng. Så mysigt!

Önskar er en fin måndagkväll!

Inte klokt, tänk att det är midsommarveckan denna vecka! När livet svischar fort kan det vara svårt att hänga med, än om man njuter av alla skeden och försöker vara i nuet. Visst har det svischat för oss senaste tiden… men jag tycker nog alltid att det är svårt att greppa att det bara plötsligt är sommar. I och med midsommar är det liksom sommar på riktigt. Då ska det bli stekhetta och tvärsommar har jag hört….. ( hrm.. hoppas jag i alla fall!)

Lillafrun