”Hej!
Jag har inte hunnit säga det innan men GRATTIS! Vilket hus!

Jag brukar inte kommentera så ofta, lite då och då bara, men vill först berätta att du inspirerar mig så otroligt mycket (även om jag är nästan 10 år äldre med två barn  ).
Det som jag tycker är mest fantastiskt med denna bloggen är all den positiva tänkandet samt att du verkligen ser det fina i varje ögonblick. Där är verkligen inte jag men jag jobbar verkligen på det och med alla dina blogginlägg så hoppas jag att det går fortare än utan. 
En annan sak som jag är så imponerad av är all din träning. Och här är du verkligen en förebild för mig.

Så jag undrar, hade du velat skriva ett inlägg med hur du lägger upp din träning per vecka. Vad tänker du på, hur ofta tränar du styrka och hur ofta springer du? Vilka muskelgrupper siktar du in dig på, ja du förstår, allt 
Även lite hur du tänker på vila. Kommer ihåg förra sommaren tror jag det var som du inte träna alls på en vecka (har jag för mig).

Igen, tusen tack för en fantastisk blogg och inspirationskälla!
Kram Helena”

Svar: 

Hej Helena och tack för alla fina ord. Jag blir så glad!

Angående det där med det positiva tänket, så är det också något jag jobbar med. Men ju längre mitt arbete verkat, (i 24 år minus barndomen då livet bara lekte utan några åtgärder!) desto lättare går det. Jag lägger till exempel sällan ner energi på sånt där onödigt; som att se till vad andra har och inte jag. Jag är så himla nöjd med det jag har, tacksam över livet i stort och smått. Det tror jag är mitt största ess i rockärmen.

Och så lite träning!

Jag lägger alltid, vecka för vecka, upp min träning utefter hur livet ser ut. Med det inte sagt att jag vissa veckor, när det är tokkörigt, hoppar över träningen. För är det något som får mig att rensa tankarna, orka med det hektiska och må bra i det stora hela. Då är det fysisk aktivitet. Vissa veckor får man helt enkelt planera lite extrabra. Mitt stående mål med min träning är att träna allsidigt, hållbart och varierat. Jag snöar sällan in på någon muskelgrupp eller så. Naturligt läggs mycket krut på benen, då man använder dom mest. I både promenader, i löpningen och i många utav styrkepassen. Benen är bra att vara stark i, tycker jag! Funktionellt! Och med det ordet, funktionellt, sagt så säger det allt om hur jag väljer att lägga upp min träning. Jag är inte intresserad av att kunna lyfta en häst en endaste gång (i såna fall minst tio, om det ska vara något! ;)) eller springa skitsnabbt i hundra meter.

Jag vill orkar länge, mycket, många, hela livet ut.

Jag springer snabba intervaller i olika långa sträckor, springer långt och i jämt tempo, kör såna där hysteriska intervallbaserade styrkepass (typ Tabata) där pulsen är dunderhög. Om vintern skidas det en del också och så tycker jag om att svettas testcykeln. Så promenerar jag massor med Liten i vagnen.

Jag försöker att ha balans genom att träna ungefär hälften, hälften av veckans pass med styrka som huvudmoment respektive kondition. Det bästa (och jobbigaste) är kombinationen i ett och samma pass. Till exempel ett cirkelpass för hela kroppen (tips på träningspass har en egen kategori, kika där!). Sen kommer det veckor, till exempel nu när det är sommar, som jag tycker det är så vansinnigt härligt att springa. Så då blir det ibland övervägande löpning.

Det behöver inte vara mer komplicerat med att få till ett träningspass. En rask promenad och några block tabata ute på gräsmattan, springa ut mitt i sommaren och nöta på nån gammal, dammig grusvägsbacke så många gånger man bara orkar.

Den bästa träningen är den träningen som blir av! 

Och. Angående vila och sånt;

Har jag till exempel tränat ett intensivt tabata-pass den ena dagen, skulle jag helst inte göra något liknande dagen efter. Däremot kan jag absolut ta en löptur i ett jämt tempo dagen efter. Kroppen behöver sin återhämtning, träning både stressar och bryter ner kroppen. Så det är ju faktiskt under själva återhämtningen som det händer grejer. Tänkvärt!

Därför har jag också ibland, kanske lite för sällan, en period (på 7 dagar) där jag gör mig helt fri från träning. Promenerar enbart då, men inget mer pulshöjande än så. Dom tråkigaste veckorna tycker jag, men också väldigt nyttiga. Men vilan kommer såklart kontinuerligt, genom någon vilodag här och där.

Om jag lever för att träna? – Nej.

Jag tränar, för att leva. 

Träning är så mycket mer än bara träning för mig. Den gör mig inte bara stark på utsidan. Min insida blir starkare än pannbenet.

28062015-IMG_2707

Morsan uppe på bergstoppen i söndags! 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4