30062015-IMG_7198

Det där var igår, när jag var så vansinnigt nöjd över att under Litens eftermiddagsvila ha hunnit med att både vara på långpromenad och måla ännu ett varv på mitt skåp som tar en evighet att komma runt med penseln. Mitt knep när jag både vill hinna promenera, vara med min älsklingspojke och samtidigt ha hinna-med-en-massa-saker-tid, är att gå på promenad med Liten sittandes i vagnen, strax innan han ska sova. Alltså inte när han redan är trött och kommer somna på stuberten. Att gå iväg i detta skede gör att han liksom ändå kanske inte orkar leka som han vill, utan tycker vagnen är himla mysig och skön och så är det mysigt att kolla på bilar och fåglar och sånt som man ser på promenaden. Win-win för både mamma och son. Sen lägger jag ner honom strax innan vi är hemma, så somnar han och sover som en prins och jag har hela vilan att greja på med vad jag nu tänkt göra! Och som igår vaknade han (jag menar väckte jag honom…) när jag var färdig med det där fixet och så satt vi under äppelträdet och gosade. En utav sommarens hittills mysigaste stunder. <3

Dagen igår gick i ett svep. Vi var ner på byn på förmiddagen och köpte mer färg. Och så var vi även till fina lekparken med Litens lillkusin. Sen lunchfix, långpromenad, målning/sovning. Middagslagning och disk och sånt, ni vet. Lek med älskad unge och bad av densamme. Tvätt som skulle vikas och tvätt som skulle hängas. Kvällsfikaservering till arbetarna och sedan nattning av Miniman. Kvällen avslutade jag med ryggen lutad mot lagårdsväggen. Satt och filosoferade en stund. Konstaterade att jag har allt jag någonsin önskat mig, att livet svishat väldigt fort senaste tiden, att jag är så tacksam att det inte är klokt och att alltsammans är så stort att det fortfarande är ogreppbart.

Så till sist innan vi gick in för dagen, grävde jag och mannen ner den ros som vi fått av mina päron i inflyttningspresent. Den där rosen älskar jag redan nu och ska vårda så ömt, så ömt jag bara kan.

30062015-IMG_7202

God morgon onsdag och hej Juli!

Jag började morgonen med en löptur i varma solen. Och nu ska vi iväg till stan. Pappan ska till frissan och Miniman och morsa ska svajsa lite på stan. Kanske köpa lite mer hyllpapper och en keps eller så. Vi får se. En storhandling på stora matbutiken blir det i alla fall. En onsdagsutflykt, alltså!

Ha en fin dag!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4