15072015-IMG_8294

 God morgon, torsdag!

Och där ligger mina ögon och väntar på mig så lydigt, under schersminkvisten som doftar helt och hållet himmelskt. En stoor schersmin önskar jag mig här på gården så småningom.

Näpp. Nu kör vi andra delen av svaren till frågorna ni ställt senaste tiden. Utöver alla frågor, så TACK till ER för alla rara och peppande ord!! Hojta bara till om jag missat någons fråga!

  • Roligt med frågestund! Först måste jag få gratulera till examen,husköp/flytt och att börja på ert nya liv hemma hemma :)Nu till mina funderingar :)Hur gick tankarna kring husköp hemma hemma?

Svar: Tack snälla! 😀 Tankarna, ja… tills förra sommaren har våra planer varit att flytta till Umeå efter Piteå-tiden. Och på frågan varför, har vi egentligen inte haft något svar. När vi då för ett år sedan blev kära i det här stället, kastades dom där dimmiga tankarna bort och vi var helt på det klara med att jobba oss hit. Nu har vi båda jobb här (mannen är ju egenföretagare och reser härsan och tvärsan) och dessutom vår Drömgård.

 

  • Vad exakt jobbar M med?

Svar: Han är egenföretagare inom ljudteknik och gör främst uppdrag inom TV-brodcast. Han sänder live-TV, med andra ord. Sköter ljudet som vi hör i TV:n. Utöver detta föreläser han också på Luleå Tekniska Universitet , inom den utbildning han själv gick för bara några år sedan. Jaa.. jag låter mig själv skryta över honom lite nu. Han är ett snille och har hjärna för minst tre. Coolt och användbart, säger Lillafrun 😉

 

  • Hur ser en dag med S ut? Tänkte mat och sovrutiner.

Svar: Liten vaknar nånstans mellan 7.30-8.30. Äter fullkornshavregrynsgröt och macka till frukost. Sen är det full fräs och lek i ett par timmar. En förmiddagsmellis bestående av en smoothie, banan eller annat serveras. I farten! Sen äter vi lunch 12. Han äter vad vi äter. Efter lunch är han trött som en tok (vi har alldeles nyss gått från två sovningar till en!) och sover gärna en lång stund…från 13 och framåt. Har klockan passerat 16 och han sover fortfarande, då väcker jag sömntutan. Som då vaknar, gnuggar sömnen ur ögonen och ska sedan upp ur vagnen med detsamma, ha lite mellis igen och sen är han igång tills middagen är lagad. Äter middag, vad än som serveras, fast gärna ugnsstekt falukorv med potatismos. Det är så gott att han får dåndimpen. Sen är det kväll och vi myser, leker, läser bok och kring 19.45 börjar vi nattningsprocessen. Antingen ett bad eller bara tvätt-lapps-tvätt. Borstning av smågaddar, D-droppar. Vällingflaskan ordnas och sen hoppar Minimannen ner i spjälsängen. Håller i sin välling själv med småhänderna och mamman sitter där bredvid och har ont i hjärtat av stolthet. Så somnar han där, sover hela natten och vaknar morgonen därpå, med bränsletanken full och ögonen lysande av bus att räcka till en helt ny dag.

  • Jag har en grej jag har funderat på ett tag! Jag har, precis som du, en liten virvelvind hemma på snart 1 år. Jag tycker det är en väldigt svår ålder att hålla honom sysselsatt: leksaker är roliga i två minuter och jag har inte energin eller tålamodet att sjunga och stoja i åtta timmar per dag. Så har du något förslag till hur man kan roa minimänniskor?

Svar: Haha, ååh nä, inte stojjar jag i åtta timmar om dagen heller. Dels tycker Sixten om att leka själv. Ibland blir han nästan less på oss och vill vara själv, går iväg på sina egna strapatser (med stor uppsyn från Päronen, fastän han inte tror det själv), ”pratar” för sig själv och njuter av frihet.

Förstår precis det där du pratar om. Ska jag läsa en bok för honom, så är det ultrarapidfart som gäller. Sixten älskar att klättra på saker, göra sånt som vi säger ”Nej! Inte där” till, springa fortare när han ser att vi är honom på spåren, och så vidare. En riktig busunge.
Men han sparkar gärna boll också och sitter en stund i sandlådan och vi brukar leka kurragömma bland bärbuskarna. Så drar han sin gräsklippare och någon stund då och då får jag också läsa en bok för honom. Nu, senaste dagarna, hoppar han upp på sin mammas gamla trehjuling och försöker ta sig framåt med benen sparkande (han når inte fram till tramporna ännu!). Sen, för en lite lugnare stund, för både Pöron och barn, så brukar han få se Pettson och Findus en stund. Det älskar han och det är i princip bara då han sitter helt stilla om dagen. Förutom när han äter och sover då.

Minimänniskor, alltså. Krut i benen!

 

  • Hej! Hur många byggnader innefattar er gård? Kan du inte visa fler bilder på gården och huset?:) såå avis!

Svar: Gården innefattar, i byggnader, det vita stora boningshuset, det gamla gula Gårdshuset och en stor ladugård. Och justja! Fäboden uppe på fjället! Självklart ska jag visa fler husbilder!

 

  • Vill ni totalrenovera till sprillans eller vill ni bevara det gamla?

Svar: Det är massssssor som ska renoveras här. Men vi vill absolut bevara det gamla. Som det är nu, så är till exempel fönsterna utbytta från såna där stora, vackra, med spröjs, till 70-talsperspektivfönster. Det, är inte att bevara. Så vi kommer helt enkelt att renovera och ta huset tillbaka till den känsla och stil det faktiskt har haft. Det är ju en 1800-talsgård, det här.

 

  • Kan du inte dela med dig av lite peppiga träningslåtar?:-)

Svar: Alltså, jag är lite knäpp när det gäller tärningslåtar. Hittar jag en som jag blir peppad av, då kan jag köra på den om och om och om igen… under hela passet (det är sant). I våras, när jag kände mig liten på jorden och lite orolig inför alla stora saker (som vi nu är i mål med och bara njuter av, tjohooo!) så lyssnade jag som bara den på Lalehs En stund på Jorden. Sen nötte jag ut Uptown Funk av Mark Ronson och Bruno Mars… och nu, är det mest sommarljud i mina öron och ingen musik alls när jag tränar.

 

  • Hur länge har du och M hängt ihop? Var ni tillsammans under skoltiden?:-)

Svar: Vi har varit tillsammans i 6 år. Förlovade i 5 och gifta i 3. Vi blev på-riktigt-tillsammans direkt efter att vi tagit studenten. <3

 

  • Hej Lillafrun och tack för en inspirerande blogg! :) Hur känner ni med syskon till er miniman, vad önskar ni i åldersskillnad? Sådant kan man ju aldrig bestämma men som sagt vad önskar ni! :)Jag skulle tycka det vara roligt med ännu mer bilder från huset samt massor med recept! Du verkar vara väldigt duktig på matlagning! :)Tack igen för en superbra blogg.

 Svar: Åh, syskon! Så himla mysigt och såklart något vi önskar vår älskade unge. Vi önskar lille S både egentid som minst, men önskar också samtidigt att han kommer kunna leka med sin lillebror/lillasyster och därmed inte ha ett för stort åldersmässigt avstånd. Som sagt är det inget att ta för givet eller något man kan bestämma över. Livet och tiden får utvisa, helt enkelt! Husbilder kommer att komma hela tiden nu, jag lovar! Recept är jag lite skovig med, men det dyker också upp titt som tätt! TACK för så gulliga ord!

 

 

 

Det var det hela!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4