26082015-IMG_1341

Dagen startade sådär;

Med frukost och bokläsning och kaffekoppar att sörpla. Päronen kände sig helt pirriga och Minimannen? Helt ovetandes.

26082015-IMG_1337 26082015-IMG_1339

Så var tiden slagen och vi drog iväg.

Öppnade grinden till den Förskola mannen gick på när han var lill-liten. Vi öppnade dörren till Litens avdelning, där alla kidsen och fröknarna var. Och Liten? Han drog iväg på en gång. Sen såg vi knappt till S på hela tiden vi var där. Han äääälskade stället. Och vi med. Kan man göra annat? Med gulliga lapp på dörren; ”Idag Onsdag hälsar vi SIXTEN med familj VÄLKOMNA!”. Och så hade Minimannen redan egen hylla med Sixten-skylt och hela grejen. Liten hade en lite allvarlig min när vi klädde på oss för att kila ut i regnet och ta oss hemåt. Bra betyg, helt enkelt.

Så vansinnigt skönt för den här hönsMorsan, alltså. Med en bra start.

S var helt slut när vi kom hem. Åt lunch, myste med Morsan på sofflocket en stund och somnade sedan på momangen.

26082015-IMG_1403 26082015-IMG_1409

Då passade mannen på att köra snickringsrace och jag drog igång en dubbelsats tekakedeg (recept HÄR) samtidigt som jag hängde upp tavlor och Pom poms och grejs inne i Litens rum. Ett tag hängde det deg på tavlorna….typiskt mig. Men till slut var allt utrett. Jag är så glad över Litens rum, ska visa mer bilder någon dag.


26082015-IMG_1430

Så bakades det klart och helt ogenomtänkt, men strålande timat, så var det mellistid och Liten vaknade.

26082015-IMG_1420Så jag gjorde fika och vi satte oss ute på bron och åt nybakta tekakor med rysligt mycket smör och ost på. Och så sörplade vi kall mjölk och konstaterade att bättre än sådär, det vette katten om det går att ha.

26082015-IMG_1425 26082015-IMG_1426

Nu väntar kväll. Det har öst ner regn idag, men nu är det minsann soligt och jag och Liten ska ta oss en kvällspromenad efter maten.

En onsdag att stoppa i hjärteasken. Förskolestart. Brödbak och Lekrumsfix. Fika ute på bron. Några solglimtar mellan regnskurarna. Inga världsdådiga grejer. Men ni vet ju, hur jag är vid det här laget; som en galning i att uppskatta det där Stora i det Lilla här i livet. Småsakerna som blir till Stora och vackra. I hjärtat.

Ha en fin kväll!

Lillafrun