15092015-IMG_2686

Tisdag! 

 Och jag sitter här nyduschad, fortfarande lite morgongrusig i ögonen men med skönt ömmande muskler efter morgonens morgongympapass. Tittar ut och ser solen krypa fram genom dimman. Alltså, så himla vackert det är om morgnarna nu. Småtrolskt och helmagiskt. Sagolikt, helt enkelt.

Just nu lyssnar jag på tystnaden och hoppas på en bra jobbdag. Det går bra att Musikfrökna, tror jag? Jag är trött som en minigris när jag kommer hem. Men det flyter på liksom och jag har flera gånger tackat Världens Bästa Musikhögskola (Piteå) för den braiga utbildningen jag fått med mig därifrån. Jag känner mig (tack och lov efter nästan fem år!) redo och som om jag har fått bra verktyg för att klara mig ute i verkliga arbetslivet. Sen är det såklart den där erfarenheten som är den som spelar jättestor roll också… Och den kan jag ju inte riktigt ha, innan jag har den… om du förstår vad jag menar.

 Så tittar jag på bilderna jag fotade i söndags.13092015-IMG_260413092015-IMG_261813092015-IMG_2602

Jag fick med mig så himla mycket vackra blommor ifrån Päronens trädgård ( tack för det <3 ). Blommor som jag duttade ut i vaser härs och tvärs och gjorde hemmet blomstervackert med. Och bilderna från salen är vackra, tycker jag. Men så himla somriga. Nu är det ju höst, för sjutton!

13092015-IMG_2623

I våras när vi flyttade in så hängde jag upp dom gardiner jag hade många av (sedan vi dukade med dom på bröllopet);  spetsgardiner. Jag kommer ihåg att mannen mumlade i skägget något om att ska det inte vara lite kraftigare gardiner i en sal, älskling? och det hade han förstås rätt i. Men över sommaren har det varit fint med mycket ljusinsläpp och den där pastellhögen av alla mattor under matbordet. Men nu vill jag ha ombonat och mysigt.
Häromdagen klickade jag hem gardiner och en ny matta och otåligheten själv (jag) ångrar att jag inte tog expressleverans så att jag så fort som möjligt kunde få börja med piff och fix. Bland det roligaste jag vet! Piff och fix, alltså. Vänta, är bland det ickeroligaste jag vet.13092015-IMG_2614

Men tills posten har bestämt sig för att leverera några paket till en nipprig och höstfeelingssugen fru så tycker jag den är fin som det är nu också. Den där Salen, som jag envisas med att kalla för Sal och inte vardagsrum,  bara för att ha kvar ännu en liten minnespusselbit i hjärtat från min älskade Farmor.

13092015-IMG_2607

Att ha sagolik morgondimma och  minnespusselbitar från sin Farmor. Typ så.

Ha det så gott idag, alla ni.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4