07112015-IMG_6068

God morgon lördag!

Jag vaknade av mig själv vid sju i morse. Utvilad. Lyxigt. Och det har absolut att göra med att jag somnade samtidigt som Liten igårkväll. Vi var helt slut efter badhusdagen. Så jag låg där i Storsängen i morse, bredvid mina snusande två och funderade för mig själv. Jag älskar att vara vaken sådär, före alla andra.

Vi lever verkligen ett nytt liv nu, jämfört med ett år sedan, tänkte jag. Har nya livs-sysslor, liksom. Här hemma på vår Drömgård. 

Jag älskar att ha en mannen-snickrad kompost att gå ut och slänga snuskhinken i (okej jag tycker det är dötråkigt att gå ut med komposten, men det är såå mycket festligare att gå till en skogsglänta än till ett stinkande soprum). Älskar också att ha en egen kökssoffa att fundera över om inte tyget borde bytas på nu eftersom det inte är så i tiden med superblommigt längre…

07112015-IMG_6070

Vi har ett eget äppelträd att göra Pippi-Långstrump-mysigt en lördagmorgon när det är så vaaansinnigt raggsocksgrått. (Dessa stjärnor finns att köpa HÄR).

07112015-IMG_6073

Och vi har en gran där ute, lutandes mot verandan som ska pysslas om tills den så småningom ska få komma in och agera vackergran i Salen.

07112015-IMG_6083Och den där grejen att nu äntligen ha såna där gamla, vackra, knarriga trägolv här och där. Småkalla om morgnarna att det passar sig ypperligt med en raggsocka eller två. Så fint att det inte är klokt. 07112015-IMG_6080

Och som jag drömt om att Liten ska få ett eget rum. Jag har till och med fantiserat om hur det känns att gå och plocka ihop hans leksaker om kvällarna. Den längtans-tanken efter eget rum och att ställa ordningarna om kvällarna, är så betingad, att jag hittills uppskattat precis varenda bortplockning… låter galet, men är helt sant.

07112015-IMG_6082

Vi har ett alldeles eget hem, att tända ljus i. Och smälla i oss så mycket frukost i, att vi sedan bara måste slänga oss i finsoffan och pusta ut.

Nya livs-sysslor. Lyan var fin och vi trivdes där och då. Men ingeting slår det här, med egen Drömgård och äppelträd och kökssoffa och sånt. En älskad plats att leva livet på. Hejja det!

Önskar er den finaste lördagen!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4