Ni som hängt med ett tag här inne, har nog förstått att jag är mycket förtjust i det Stora i det Lilla. . Dom där småsakerna som gör att det liksom blingar till lite extra, en vanlig vardag eller så… Som att bädda för ett gott mellis efter Jobb- och Förskoledagen.

I morse, när måndagmorgonen råkade flyta på sådär ovanligt bra, så hjälptes jag och Minimannen åt att sätta en deg. Och idag efter att vi möttes igen efter vår dag på var vårt håll. Så bakades det där kalljästa brödet ut.11042016-IMG_2886I rosa lilla kastrullen är det vatten, för att skvätta in i ugnen då och då. Det blir sån god yta på brödet då! Recept på hela alltet finns HÄR, som vanligt.

11042016-IMG_2889Efter att första plåten var färdiggräddad gjordes en mellisfikabricka som jag bar ut till dom där två älskade pojkarna som nu var där ute och väntade på det där rykande varma, nybakta brödet..

11042016-IMG_2892

..så satt vi där ute på trappen och fikade i eftermiddagsolen. En sågspånig man, en snorig liten tvååring och en morsa som pustade ut efter en bra men krävande arbetsdag.

11042016-IMG_2897 11042016-IMG_2900

En uppskattad stund av hela gänget.

Och nu är det måndagkväll och jag njuter så vansinnigt mycket av att vi är hemma alla tre. Förra veckan var mastodontig och jag träffade knappt den där skäggige. Så här startas veckan på höjdarvis. Jag ligger just nu som ett slafat på storsängen. V i l a r en stund (asskönt, men småsvårt om M inte är hemma. Viisst, visst.. .Sisse är en hejjare i köket.. men han har inte riktigt fått in middagslagningssnitsen ännu….), klappar mage och känner doften av den mannen-lagade risotton som håller på att bli till där ute i köket.

Okej, det här är en lite bättre måndag!

Hoppas, hoppas att du haft en bra dag, du med!

Ikväll ska vi gå ljus långpromenad när liten ska sova och sen ska jag beställa vårskor till Sisse. Vååår!

Lillafrun