11082016-IMG_4629Ja, idag har jag och barnen haft en heldag tillsammans och gjort massa roligt, allra särskilt i en tvåårings ögon..

Fastän pappan har varit hemma, så har vi nästan låtsats som om han inte varit det. Vi gör lite så nu vissa dagar. Jag myser järnet med kids, sköter markservice och sådär. Så blir det effektivast tid för snickarpappan. Han slipper bli avbruten och saker behöver inte ta onödigt lång tid. Så kan han sedan mysa järnet med oss.

Efter frukost i morse drog vi iväg med syskonvagnen. Ner på byn och till lekparken. 11082016-IMG_4625Ooh så poppis morsa jag var då. Minimannen tyckte det var hur kul som helst, såklart. Mysit mamma! sa han när vi låg där i stora, storgungan som nästan ser ut som ett tefat och där vi ryms båda två.

Sedan hem för lunch och sovning. Då passade jag på att bädda rent och feja lite här i hemmet. Slocknade några minuter tillsammans med en nyäten Juniflicka gjorde jag också. När älskade bjoossan vaknade var det lek och full fart igen. Fotbollsspelande, hallonletande, jaga-lekande och minst femtioelva sandkakor bakades. Middagslagande och badande av Miniman. Farmor kom förbi en sväng också och byggde pussel med S. Och till sist nattande, och matande av liten flicka på samma gång.

Och jag känner mig alldeles varm i hjärtat efter dagen. Med finaste sällskapet. Och att få bädda ner en liten nybadad pojke, i ett nystädat sovrum med rena lakan i sängarna. I lillmagen hade han mammans hembakta limpa som han ätit till kvällsfika. Allt det där är precis vad jag värdesätter och hur jag helst önskar ha det. Det känns så gott i mitt mammahjärta. Sen kolavippar han inte av lite mjölkfläckar på sängkläderna (om han väljer somna i vår säng), lite sand från sandlådan i sin egen eller att äta köpesbröd en gång. Men jag, du fattar.

Nu ska jag försöka trolla fram någon kraft här och tag mig igenom resten av huset. Kvälls- och nattrace för städning alltså!

Har ni haft en bra torsdag? Kanske har du jobbat din första vecka? Berätta gärna!

Lillafrun