26082016-IMG_5529 Det är pysseltider här hemma nu.

Medan mannen håller på med den där lite större sortens projekt och pyssel. Så gör jag desto mindre sådana. Men ohyggligt mysiga för det. Det grejas med bilder, målas prickar och rosa bokstäver.

Inne i Lekrummet har det ju stått ett S i fönstret och skyltat med vem som är bossen där inne.
26082016-IMG_5536Och som ännu ett tecken på att vi nu har en till stjärna här hemma, så finns där i lekrumsfönstret nu ännu en bokstav. Ett J, såklart.
26082016-IMG_5538 26082016-IMG_5540
26082016-IMG_5572S & J. Lekrummets två bossar.

Än så länge är inte Lillan där inne så mycket. Kanske hänger hon med på en kaffekopp i någon av päronens knä, eller slumrar en stund i myshörnan medan övriga bygger tågbana. Men innan vi hunnit blinka kommer det förmodligen vara två små darlingar där inne och busa, dra efter samma saker, skratta och ha roligt tillsammans.

Sisten och Juniflickan, alltså. Älskade småttingar!26082016-IMG_5570Nu är det lördag och jag tänker på det där nattliga besöket vi hade i natt..
Jag höll fullkomligt på att, ja typ, kolavippa helt och hållet. Då det verkligen lät huur konstigt som helst utanför sovrumsfönstret. Med min galna fantasi tog jag skydd precis som att det stod någon beväpnad utanför. Ni vet, tog skydd och funderade på om jag skulle rycka upp sovande ungarna och sådär. Tack och lov var jag inte ensam i natt, det hade varit en smärre katastrof. Men, samtidigt ville jag ju inte offra mannen heller liksom, skicka ut honom i mörkret och se efter vad det var.. Så, mitt i mörkaste mörkret, med en skyhög puls hon den ena människan. Stod vi där i köket och taktiksnackade. Min fantasi skenade och mannen tänkte sådär båda-fötterna-på-jorden-aktigt. Allt som vanligt, med andra ord. Mannen lyste med ficklampan ut genom fönsterna, ut i svarta mörkret. Och plötsligt, så stiger han fram. Kaxig och inte det minsta rädd.

Herr grävling.

Mannen somnade på sekunden senare, medan jag låg kvar. Smått skakis och fortsatte ha dåliga skräckiga fantasier. Men, det blev ny morgon och vi har sovit som fyra små björnar. Man borde inte få sova såhär med en tvåmånaders liten Juniflicka. Men hon är precis som Bjossan när det gäller att sova. Nu har vi lördagmorgon. Jag och J var uppe tidigt och snicksnackade, slängde in en tvätt och gjorde i ordning frukost till pojkarna.

Ute blåser storm. Och det är lördag.

Pysseltider och Nattligt besök, alltså.

Lillafrun