28032017-IMG_6817

Vi upptäcker vårtecken varje dag nu.

Snön är snart, snart helt borta. Fler och fler vägar blir bara. Hundskiten syns i dikena. Ljuset nockar en varje dag. Det är plötsligt lite grusigt i ögonen om morgnarna igen, för så svårt det är att tassa till sängs tycker jag. Sandlådan har töat fram ur snön. Plusgraderna staplas på varandra. I kroppen bubblar det. Fåglarna kvittrar.

Och! Lillan har fått sina allra första skor som ni ser. Såna klassiska lära-gå. Och det är väl ett vårtecken om något. Vårskor. Och i storlek mini blir det liksom så gulligt att man får lite ont i kroppen.

28032017-IMG_6832 28032017-IMG_6851 28032017-IMG_6848

Jag njuter av varje dag så mycket jag bara kan och orkar. Hela året är fint, var årstid på sitt sätt. Men det som vi står för tröskeln för, precis nu. Är något alldeles, alldeles speciellt. Och det känns så vansinnigt lyxigt att få vara HemmaMamma…

 Jag få fjärilsmage och fladderhjärta av tanken på grönska. Att sitta ute på trappen och sörpla kaffe. Blunda mot solen. Känna värmen. Eller sitta på sandlådekanten med Sixten och prata livet. Typ om att jag ska få åka brandbil med han när jag blir liten pojke och han en lång pojke (frågor på det? nä, tänkte väl det!). Och så ser jag framför mig att vi går längs vår lillväg, allihopa. Letar Pär i backen och hör gruset under skorna. Juni i sina småskor, med en mamma eller pappa som håller hennes småhänder. Sallykatten springer bredvid. Alla är med. Och vi möter våren tillsammans.

28032017-IMG_6855

Så kan det ju bli spöregn titt som tätt också. Det vet vi. Så såklart är Lilla ärtan skodd för även det. Som Lillasyster finns ju massor att ärva, men vissa saker behövs köpas nytt och det är inte tråkigt på en fläck tycker en viss morsa.28032017-IMG_6860Allt är provat och klart av Juniflickan.28032017-IMG_6866Gummistövlarna, eller böckarna som jag själv sa som liten, fungerade tydligen jättebra att stå i och samtidigt veva ut pyjamasar på golvet. 28032017-IMG_6877

Blått är flott!
28032017-IMG_6871Faller regnet, kan det nu plaskas vattenpöl i de ljuvligaste ljusblå små gummistövlarna. Eller att kravla runt i dyngig lervälling till gräsmatta ute på gården, det ska nog också gå bra.

Vårskor och böckar storlek mini, till älskad liten flicka. Löjligt roligt. Faktiskt.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4