Samarbete tillsammans med personligalmanacka.se

IMG_5738

Jag vet inte..

…om det beror på att jag är född på hösten.. eller att det är så där skön och hög luft och att det känns som om naturen andas lugnare och människan med den? Att det är andäktigt vackert när träden skiftar i klara färger, att det är ljuvligt att gå i skog och mark. Plocka svamp och bär och fylla frysen med. Leta fram något lite murrigare kuddfodral i linneskåpet till finsoffan, och gräva fram en tjockare filt att svepa om sig. Och tända ljus i massor. Jag blir alltid sugen på minst en ny tjocktröja. Och så tror jag att jag ska bli te-drickare och har alltid en påse Kärleks-te med mig hem, från Gotland. Ja, oavsett. Så tycker jag verkligen om hösten.

Jag älskar alla årstider. Var tid har sitt goda. Fast jag kan tycka att det är drygt just i förändringens skede. Sån är jag, liksom. Fast just nu kan jag knappast tänka mig en bättre känsla än en känsla av nystart, vilket det precis känns som att hösten ger.

Något som alltid, alltid är en god start för mig just precis denna tid på året. När man bara ska säga Välkommen Höst! . Det är att ordna mig en ny, oftast sommarminnesfylld, almanacka.

IMG_5745Om ni bara visste vad den där bilden betyder mycket. Det var på morsdag, för ganska prick tre månader sedan.

På köksbordet ligger alltså en alldeles nyhemkommen, av-mig-själv-designad, nästan-helt-blank almanacka. Från Personlig Alamanacka.

Fram- och baksidan gör mig så varm i hjärtat..IMG_5741IMG_5743Den gör mig längtig på höst.

Jag älskar att anteckna och skriva listor. Jag som fortsätter det älskade HemmaMammalivet även i höst, ser fram emot mysiga hemma-dagar att fylla med älskvärda bestyr… dom flesta går av bara farten såklart. Men ibland, ganska så ofta faktiskt, skriver jag listor för dagen, och blir nipprig av att få pricka av där efter. Så är det såklart fasligt fiffigt att skriva upp när M är ute och uppdragar och BVC väntar på barnen och så vidare.  IMG_5737

En ny Almanacka, alltså. För mig, ett tecken på höst!

Och ni, för att peppa igång tillsammans, så kommer jag i vanlig ordning att hålla en trevlig höst-tävling här om några dagar. I potten något peppigt! Håll utkik!

Lillafrun