IMG_7465 IMG_7467Underbar syn. Solbadande höstkök med två gullisar i bild!

Jo. Sicken fredag det blev igår. Men tack och lov verkar ungen hur pigg som helst. Och vi slant ju in hos Ögonhjälpen, som gav mig bästa hjälp dom bara kunde, där och då. Mitt i det krokiga och dryga, så började jag tänka ”inget ont som inte har något gott med… det har stått i veckor i min almanacka att jag ska ringa optiker för att försöka ordna det där med linserna… eftersom det sista paret, vilket funkade bra, ju bara slets ut då ”Livet kom emellan” där en dag i sensommars”. Jag kände mig så ompysslad. För plötsligt var både nya linser efterskickade. Och jag stod och provade nya bågar för fullt. Det fick bli så. Tills jag fått nya glajjor, får jag trilskas med linser som inte är exakta för min styrka, samt typ försöka tejpa mina gamla glajjor. Det får gå.

Sen långa listan handling, men det gick så himla bra. Juniflickan var drömtjej i vanlig ordning och så nöjd hela vägen.

Vi ramlade in på gården ganska så sent, men hann i alla fall packa in, hämta en Liten, göra den där efterrätten och känna oss så tacksamma över att allt gått bra, innan vi slocknade.

Idag är det lördag och vi har sån härlig Kalasfeeling i luften!

Ikväll ska här firas. Visst, Morsan har fyllt år. Men, vi klarade ju faktiskt Sommarens Mål; att Brädfodra två av fyra sidor på huset. Teamwork mig och mannen emellan, och ovärderlig hjälp från familjen. Det, är värt att firas!

Jag längtar så tills vi har en Matsal och kan duka för alla.. men tills dess får vi trolla lite. Mannen har varit ute i Gårdshuset, uppe på övervåningen där, och hittat något som kanske kan bli användbart. Vi ska prova en ny dukningsvariant. Lite högtryckstvätt, säger jag! Så blir det nog toppen!

Ok. Nu ska här fixas, röjas ute på gården, dukas och lagas massor och njutas lördag!

Önskar er en fin sådan!

Lillafrun