IMG_7780

Hej mitt i tisdagslunchen!

Okej, vi har redan ätit. Så himla gott. Gårdagens middag. Som ju receptet önskades för. Det finns inte riktigt, men ni får det på en höft, liksom.

IMG_7782

Korvgryta!

Koka upp vatten, hiva i några grönsaksbuljongtärningar. Typ 2 liter vatten och 4 tärningar. Tärna morot, kålrot, palsternacka och rotselleri. Den mängd du önskar av allt. Känn efter när rotfrukterna börjar mjukna.. då kan du hiva i potatistärningar (dom skippade vi nu senast, då vi inte tycker att dom behövs..men det är en smaksak!) och sist, bara sista minuterna så har du i den korv (i tärningar) du önskar. Vi körde falukorv här i från norr. Smaka av med salt och peppar och strössla över persilja på toppen! Klart!

Till grytan, kall mjölk och en hårdbrödmacka med smör och ost på. Sååå gott. Och som sagt, en riktig barndomsrätt för  mig.

Höstig spis alla ni, och god tisdag så hörs vi snart igen!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4