(inlägget innehåller en reklamlänk)En vrå i vårt hus;

Golv- och takprover som står vingligt lutade mot väggen, i väntan på tid. Typ hösten.

En tvättkorg. Fylld med tvätt som ska vikas. Men som jag älskar den där korgen. Ett tips från mig är att kika efter såna på loppis i sommar! Tvättfixet blir mycket roligare med fin tvättkorg. Sådetså. 

Ett vädringsbeslag som vi ska se om vi kommer trivas med här i köket. Beslaget ligger förresten på vår ”byggnadsvårdsbibel”.. oj som vi har bläddrat i den. Stora boken om byggnadsvård. Finns HÄR.

En alldeles ljuvlig bukett från gårkvällens promenad längs spegelblanka vattnet.

Förundras över alla vackra blommor. Längtar efter favoriter som liljekonvaljer och syrén, men njuter samtidigt att konvaljerna inte riktigt slagit ut på mitt nyfunna ställe och samma känsla med syrénerna. Idag sa min pojke ”åh, mamma! vad är det som luktar så gott?”. Och det var ju häggen, förstås. Älskling där, som känner goda dofter och blir lycklig!

Mitt i allt; Ett foto. På våra två stjärnor.

 

Ja. Allt som allt. En vrå i vårt hus. Precis så.

Söndag.

Jag klev direkt ut genom vackerdörren i morse och startade dagen med preggogympa i solen. Sen har här påtats med ditt och datt. Mannen med evighetsgöra (fönster…), barnen har blåst en herrans massa såpbubblor och lekt sådär syskondrömmigt med varandra. Jag har försökt vara lite här och lite där. Laga mat, pyssla om småttingar, hinna slå i kull mig en stund mitt på dagen för att jag nu drabbas av kolossalt tröttkoma då. Efter en liten powerstund är jag som ny och har sedan ”stått på huvudet” ute i trädgården. Kantskurit och rensat ogräs och väckt lilla odlingstäppan till liv… snart, snart vågar vi kanske så. Alldeles strax, bara mannen kommer hem från sin löptur, ska vi knata iväg mot barnens Farmor och Farfar, Faster med familj har precis kommit till norr och det är en drös med gullekusiner (och vuxna förstås!) som är lyckliga över att se varandra.

Må så gott så hörs vi snart igen!

Lillafrun