(inlägget innehåller två från-hjärtat-tipsiga, som alltid alltså, reklamlänkar!)

Idag hade jag en så mysig stund.

Kikade i lugnan ro på Bertils doppresenter och gjorde också i ordning hans samlarlåda.

Min ena storasyster har gett sina små varsin samlarlåda. Och jag, som ju nästan är jämngammal med hennes (i alla fall tre första) barn, har alltså ända sedan jag var liten tyckt att det där var en förfärligt mysig grej. Och som ni förstår, gör jag förstås nu lika till mina barn. Varsin låda att spara i. Hjärtespara.

Ultraljudsbilder. Bäbisens och mammans Lilla ”armband” från BB-tiden. Barnens allra första pyjamas, den som inte ärvs vidare ett dugg. 

Alla söta kort från älskade. Dopskallran med ingraverat namn och dopdagen, dopgåvan från oss päron. B fick till och med en servett från sin dopdukning.

Dopminnet förstås. Lilla bäbisens tack-för-uppvaktningen-vid-min-födsel-tack-kort. Förstås första nappen och en (oandvänd! haha) storlek-1-blöja, så dom kan förstå hur pyttesmå dom varit en gång.

Och med tiden fylls det på med söta teckningar, pyssel och gudomliga konstverk.

Absoluuut inget världsviktigt och inget måste alls. Bara så himmelens mysigt att ha, tycker jag. Och tanken är förstås att dom små får med sig lådan sedan när dom fl…. nä hugaligen, den här meningen kan jag inte ens skriva klart…. 

Där ser ni söta lådan och en massa fina, klassiska doppresenter. Jag gillar skarpt. Alltihop.

Barnbestick. Ljuvlig servis med lilla Putte i blåbärsskogen på (finns HÄR förresten!). Underbara gosedjur. Finfina kronor in på sparkontot. Sötaste lilla kånken, samma lika som syskonen. Tjusigt halsband. Små smyckesskrin. Och dom där böckerna jag bara vet att vi kommer ha många mysiga stunder med. Jag älskar att sitta med bebben i knät framför pianot och spela och sjunga.

”Våra bästa barnvisor” är en bok jag inte sött på tidigare, men den är verkligen helt fantastisk- innehåller klassiska gamla pärlor till visor med knasiga texter, godnattvisor och massa annat. Helt impad är jag. Fann den HÄR om ni har någon liten ni vill ge en fin bok till!

Den här går ej av för hackor heller.

 

Ni var så många som tyckte idén var fin med samlarlåda. Och så många som undrade, när jag postade en liten filmsnutt från påtandet (med Junis sång i bakgrunden! .. kika stories vettja!), var lådan kom ifrån. Och den är nyligt inköpt på det blågula huset, ni vet. Kika HÄR så kommer ni direkt till lilla lådan.

 

Hoppas ni haft en god onsdag!
Vi har mest varit inne. Halva dagen hällde regnet ner. När väl himlens grå moln skingrade sig och solen kom fram, började vinden ta i. Enda utestunden idag var stunden när jag tog barnen i vagnen och kutade rundan, dom sovandes och jag som fullkomligt höll på att blåsa bort. Kära hjärtanes vad det blåst och blåser. Kaanske dags att trycka lite isolering kring alla nya fönsterna här inne, haha!

 

Lillafrun