(Inlägget innehåller reklamlänkar)Juniflickan, som ställer in sin ”Hoppla trolle” som hon säger, i ”stallet”.

Hej på er! 

I det här inlägget har jag enligt er önskan samlat lek och pyssel, vad Juni tycker om just nu alltså. Kanske kan det också bli någons tips inför julen.

HÄR finns käpphästen fast i lite annan färgsättning.

Tror det är årets och vi har förra årets, helt enkelt. Från Teddykompaniet och en utav favoritpryttlarna här hemma..

… ”Ja är suuperhjälte!!”, säger hon och drar fram.

Superhjälte, ja. Och gärna med hatten på. Tre, fyra armband på rad. Solglajjorna, upp och ned. Och en handväska proppad med attiraljer.

 Dom där Pippi-figurerna är så mycket lekta med att stackars Pippi har tappat flätorna. Dessa söta figurer har jag sett på flera leksaksbutiker.

Pippi, Tommy och Annika finns HÄR eller HÄR . Och Lilla Gubben och Herr Nilsson finner ni HÄR eller HÄR

Tror minsann att ”Tomtemor” ska komplettera med bamse och hans vänner denna jul.

Kartong i perfekta storleken att pyssla kort, året om, till älskade hjärtanära. Finns HÄR.

Klistermärken är roligt, och dessa hjärtan är poppis (finns HÄR), men jag ska nog uppdatera lite inför jul alldeles snart. Söta snögubbar eller så. Hittar ni HÄR.

Dega!

Den HÄR degen är underbar.

Dock har våran torkat nu. Men det känns ofrånkomligt när den används så mycket och bara innehåller naturliga ingredienser. Men jag köper hellre en extra gång än att det är massa knas i degen som egentligen inte alls ska vara nära småttinghänder.

 

Att dona i lilla köket. Duka. Servera. Och så vidare. Också en favvis.

Vi försöker att ha så goda materialval som möjligt. Trä, rostfritt eller som lilla servisen från ekokul. Kolla in dom vettja! Ekokul säljer bara produkter som är ekologiska, miljövänliga, rättvist producerade & pedagogiska. Och himla roliga, förstås!

Tårtan hittar ni HÄR. 

Och små muffinsen med tillhörande tårtfat HÄR.

Vi läser mycket.

Åt miiinstone kvällssaga men gärna också nu under hösten och vintern som en vilostund mitt på dagen. Pettson och Findus mysiga äventyr. Eller Mamma Mu ..alltså.. då skrattar jag rakt ut ibland. Tycker hon och Kråkan är ett skönt gäng!

Kära Astrid Lindgren-skatter. Men vill också passa på att tipsa om boken hon sitter och bläddrar i på bilden. ”Tesslas mamma vill inte!”, från förlaget Olika.

I denna bokserie finns inga steriotyper och precis alla, är inkluderade. Jag älskar dessa böcker!

Så himla fnissig och passande i en liten med ooerhört viljestark minimänniskas liv också, där det kan låta ”nej, nej, nej!” mer än en och 100 gånger på en dag.

”Tesslas mamma vill inte” (med fler böcker i samma serie), hittar ni HÄR. 

Spika Mönster. Väldigt mysig syssla som kan roa en lång stund här hemma. Kommer från söta märket Jabadabado och hittas HÄR.  Plus plus.

Fängslar alla här hemma. Ja, förutom Bertilen då… men han blir säkert en plus plus-älskare han också.

Måla med Vattenfärg!

Pärla bredvid brorsan. Storebror kör pyttepärlor och J dom HÄR. 

Bygga pussel!

Juni är pusselgalen. Dessa 12-bitarspussel går varma. Men hon är uppe på betydligt fler bitar än så också. Så impad av henne, Lillan. Pussel kan ju vara bland det trevligaste sättet att eftermiddagsmysa på en mörk tisdag i slutet av oktober, också.

HÄR finns dessa Pettson-pussel och också många fler varianter av träpussel.

 

Och när hon pysslat och lekt så hon är alldeles trött i lilla kroppen, då slänger hon sig gärna framför en snutt Pippi Långstrump. Älskar att hon är så Pippi-förtjust. I Lillans värld så äär hon ju Pippi. Sådetså.

Ok. Det var lite tipsigt om vad vår tvååring gillar att pyssla och leka med just nu. Blev just nu tvärsugen på att klicka hem lite juligt pyssel och kanske någon mysig vintrig och julig bok…

 

Lillafrun