Lördag!
Kikar in och sänder er ett mycket enkelt recept på en väldigt, väldigt god saffranskaka jag och Minsting bakade förra lördagen. Njöt så av saffransdoften och värmen. Och mitt lillprins-sällskap bredvid mig. Jag passade på och gjorde två med en gång. En helgkaka som gav allas små och stora tummar upp, och en att ha i frysen inför julen. Finemang, ju! Receptet kommer här;
Saffranskaka!
Du behöver:
Smör och ströbröd till formen
3 ekologiska ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 g saffran
50-75 g smör
1 dl mjölk
En nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda samman mjöl, bakpulver salt.
- Smält smöret och tillsätt saffran och mjölken i kastrullen, häll i mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om.
- Rör ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
- Grädda kakan i 175 grader i cirkus 25-30 minuter. Känn efter med en sticka om den är klar. Torr sticka likamed färdig kaka.
…
Vill tipsa er om att hela min massiva receptkategori är sorterad i underkategorier nu, hurra! Kategorierna hittar ni här till höger i spalt. Denna kaka hittar ni under ”Julerecept!”. I övrigt finner ni också ”Matbröd”, ”Middagsmat!”, ”Safta & Sylta!”, ”Sockerfritt!”, ”Söta kakor, bullar och pajer!” samt ”Tårtor och desserter!”. Lite som en Lillafruns Kokbok, hehe
Hoppas att ni får en njutbar, god lördag!
Ta hand om er!
Emmeli
Myyysiga bilder ✨
<3