Lördag!

Kikar in och sänder er ett mycket enkelt recept på en väldigt, väldigt god saffranskaka jag och Minsting bakade förra lördagen. Njöt så av saffransdoften och värmen. Och mitt lillprins-sällskap bredvid mig. Jag passade på och gjorde två med en gång. En helgkaka som gav allas små och stora tummar upp, och en att ha i frysen inför julen. Finemang, ju! Receptet kommer här;

Saffranskaka!

Du behöver:

Smör och ströbröd till formen
3 ekologiska ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 g saffran
50-75 g smör
1 dl mjölk
En nypa salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver salt.
  4. Smält smöret och tillsätt saffran och mjölken i kastrullen, häll i mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om.
  5. Rör ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  6. Grädda kakan i 175 grader i cirkus 25-30 minuter. Känn efter med en sticka om den är klar. Torr sticka likamed färdig kaka.

Vill tipsa er om att hela min massiva receptkategori är sorterad i underkategorier nu, hurra! Kategorierna hittar ni här till höger i spalt. Denna kaka hittar ni under ”Julerecept!”. I övrigt finner ni också ”Matbröd”, ”Middagsmat!”, ”Safta & Sylta!”, ”Sockerfritt!”, ”Söta kakor, bullar och pajer!” samt ”Tårtor och desserter!”. Lite som en Lillafruns Kokbok, hehe

 

Hoppas att ni får en njutbar, god lördag!

Ta hand om er!

 

Emmeli