Å.

Måndagmorgon. Den tredje decemberdagen. Så mörk och regnig dag. Men det har passat så väl. Förra veckan fylldes till bredden, med adventsförebredelser, pyssel och firande. Så att få landa i lugnan ro idag. Har varit så gott, så gott.

Ok. Vi började faktiskt dagen med att 10.00 befinna oss hos Familjefotografen. Ja, jag tycker det är så himmelens tjusigt med ett riktigt studiofotograferat familjefoto. Hade förträngt hur vansinnigt svettigt det ju är. Kommer ihåg, nu med ett skratt innanför bröstkorgen, hur förbenat busig Storebror var när han och Juniflickan skulle hamna på bild tillsammans för två år sedan (läs HÄR, hur jag och M föreställde oss som två julegranar som tappat både barr och pynt). Vi var ändå inställda på bus och svett så det gick med dom förväntningarna, bra, tror jag.

Vi åkte hem till gården sedan och har bara myst inne. Mannen och S har snickrat tillsammans. Bertil var helt slut efter fotograferingen, så sjåigt ju. Så han har sovit och sovit. Och jag och Juniflickan har pysslat med samma. Skavfötters, på kökssoffan. Med mjuka julemusiken spelandes och regnet smattrandes mot rutorna. Förutom att regnet nu gärna hade fått varit snö, så var det helt ljuvligt mysigt.

Den här veckan ska vi fylla med mys, vila, friskluft, snölängtan. Tänker sända er goda recept och mysigt pyssel och justja! Jag har ju fortfarande inte visat er bilderna jag fotat på vårt hus, sedan det blev färdigt med Fönsterbyte-och-Brädfodringsresan. Det ska jag såklart göra!

Nä. Nu gör vi som Bertil, va? Knäpper tårna och knyter oss för natten? Natti!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4