Vi klev in genom julidörren som stod på glänt!

Lilla Tripp-Trapp-Trull-skaran av barn blev tightare, dag för dag. Ren magi. Tiden var så, ren magi. Och också så jobbig. På grund av saker som hände i livet, livet utanför Drömgården. Jag samlade tankarna och funderade med orden skrivna i inlägget; ”Livets ytterligheter, hand i hand”Det blev Vackerpappans födelsedag!

Och vi slog till med hemmafödelsedag, följt av Kalaskväll i Mäjasjön.. Ett ljuvligt men alldeles smågalet påhitt, med livet som nyblivna trebarnsföräldrar och två människor som har noll och inget vett att be om hjälp.. Men kalaset hamnade där, vid vackra, vackra Mäjasjön. High five på den, liksom! Och en så härlig kväll följde.

Kalasande med älskad familj är ju livet!

Vi mumsade försvinnande god pastasallad, kall pestoröra och alldeles ljuvligt bröd som var precis-nybakt… (såhär i efterhand förstår jag inte hur vi fick ihop allt!? haha) Recept från kalset sände jag er HÄR.

Julidagarna fortsatte och varvades med vad ni ser här nedan i ett bildregn; Snickeri!Promenixande! Husjobb med hela familjen! Ser ni lilla klätterapan…? Bästismys och Bertils första möte med älskade Idan. En kväll gick jag med dom där två på Sommarfest för min Storsvågge som fyllde flärdfullt jämt!Julilivet innehöll en massa, massa ljuvligt hemestrande i vårt vackra höga kusten, tillsammans med Storfamiljen tog vi oss ann klippor och stränder, dag efter dag och njöt så det stod ut genom öronen på oss. Men längtan efter regn, var stor så stor också..
Äääntligen kom det en dag av rejält med åskregn. Vi jublade!

– förutom över dilemmat som mamman besatt… som var i hästväg, för en sån som pladdrige jag.

(läs mer; ”Det var en gång en dag i slutet av juli

Augusti!

Vi träffade familj och vänner. Åt sockerärtor från lägdan precis bredvid våran. Sommarvärmen och sommarlivet fortsatte. Världens Längsta Sommarlov.

Jag berättade för er om ”Vad som hände den här dagen för precis ett år sedan” och fick sån enorm respons på dom orden. Jag, tillsammans med mina tre systrar, styrde i smyg ihop stordådiga planer för vår älskade far och mor.
… där vi till sist hamnade allesammans i ett endaste ”happy birthday to you”-sjungande sällskap, på Ulvön.

”Att ha överraskat en älskad”. Denna dag, den glömmer jag aldrig. 
Så blev det den där dagen i slutet på augusti.

Sommarlovet var slut. Och ”Så tog dom varandra i handen och gick” och hujedamig vad jag inte ville det där ovan, egentligen.

Skördetider! Något vansinnigt drömmigt levererades till gården; En Farfarbygd lekstuga till småttingarna!

HÄR beskrev jag uppvaknandet från ”Trebarnschocken!” , chocken som kom när vardagen drogs igång efter den evighetslånga sommaren.

September!  Och badande i HemmaMammaFruliv. Så älskat, så älskat! De små trädgårdsbuketterna, också något kärt i livet! ..samt känslan av att vi började närma oss vad som var vårt drömmål för husjobbet. Bertilälskling döptes!

Minstings päron sjöng av hjärtats lust och efteråt följde dopkalas för älskade. 

Månadens andra halva innehöll ”HemmaMammalivets Septemberdagar” med sånt vi tycker om. … och så berättade jag för er om att ju Juni inte aaalls började på Förskolan som tänkt var. Ja, alltså. Ingen i hela världen var ju gladare än jag. Som villlll vara med mina barn, som har det som mååål att få vara med dom så mycket det bara är möjligt och som vi har råd med, alltså.

Jag lät er läsa mina tankar kring barnens första tid i livet, om att börja på förskola osv.  ”Hösten bjuder på Storasysterledig Juniflicka”. 

Månaden avslutades med att frosten kom och vi höstade på gården! Plockade sista äpplena och drog upp sista morötterna… nu var vi redo för höst!

Den allra, allra sista delen kommer inom kort, förstås!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4