Hej vänner!

Måndag. Snöyra här i norr idag. Dagens långprommis var isande kall. Frisk. Minst sagt. Väldigt skönt att komma hem till varma hemmet sedan. Hela familjen hemma idag. Vanlig hederlig Tillsammansmåndag, mao. Lyxens lyx.

Och jag tänker att; jo, man kan faktiskt köpa tid för pengar. Förstår ni hur jag menar? För oss är det viktigare med tiden tillsammans, än dom kronor vi förlorar om måndagarna, på att vi är hemma både jag och mannen. Jag är övertygad om att precis alla gör på sitt bästa sätt. Dessa måndagar är en livs-investering för oss.

Lugn frukost med tända ljus, följt av en dag där alla påtar med ditt och datt på älskvärt nära avstånd.

Syskonen leker, den skäggige hoppar på sin vecka av Brandisjour samtidigt som han gullar ungar och då och då susar upp på övervåningen och målar pärlspont som ska sitta i blivande badrummet. Jag försöker beta av mastodont mailinkorg, fota i dagsljus, hiva in en tvätt, vika en annan.. och bara njuta av dagen som den är, här och nu, med dom jag älskar mest. Så klyschigt. Men sant, ju.

Jag susade inom blomsteraffären ännu en gång i helgen. Köpte bland annan ännu en begonia som jag gav lilla Mamma. Begonia är liksom hennes blomma. Jag är uppväxt med såna i köksfönstret denna tid på året. Så stort att jag har en egen nu i fönstersmygen. Och alltså, hyacinter! Det är inte aaalls en tråkig juleblomma nu… en så vacker färggrann lök, ju. Dom såldes tokbilligt och jag norpade åt mig. Rosa och blå. Så fint. Och doftar himmelskt. Är prick tvärless på mossa och ris och sånt. Som alltid; först så vemodigt när vi dansar ut julen, och sen är det så hääärligt med ett vinterrent hem igen. En drös rosa och blå hyacinter, bara sådär rätt upp och ner i en klarglasvas. Ja, det fick det bli. Piggar upp så.

HÄR finns liknande vas som den jag har. Så fint att sätta andra små våriga lökar där sedan. Som minipåskliljor och pärlhyacinter… åh

Ok. Måndag. En helt ny vecka framför oss!

Jag tänkte bjussa er på lite härliga tips, fina sänglinnen, ett gott vegetariskt recept, kanske en runda på övervåningen? .. och livet, precis som vanligt ni vet. Vi tar en dag i taget, liksom. Så ser vi.

Ta hand om er. Ha det gott. Så hörs vi snart igen!

Ps. Tipsigt! Igårkväll hade jag en liten frågestund på instagram. Den kan ni kika in på mina stories (ni vet små filmsnuttarna som dyker upp när man klickar på runda profilbilden?). Har även sparat ner hela frågestunden som en ”höjdpunkt” inne i min profil. @lillafrunsdagbok heter jag på instagram! Ni kommer direkt dit om ni klickar HÄR Ds. 

Lillafrun