(Inlägget innehåller med-mitt-hjärta-tipsade reklamlänkar)

Så mycket själagott i en och samma bild, ju! Det ni ser viskar om min fredag.

Min fredagsplan; ”Jobba bort olika bestyr och sedan landa i skönt, skönt fredagslugn med liten ta-hand-om-mig-själv-känsla”. Fint så.

Det skurades och fejades, veks tvätt och vädrades. Tillsammans med fasligt spralliga och busiga hjälpredor. På köksbordet står årets första tullisbukett. Från en älskad och skäggig.

Lilla anteckningsboken konstateras full och en ny beställs HÄR. 

Jag klarar mig inte utan anteckningsbok. Det händer så mycket nu. När barnen somnat om kvällen sitter mamman med pennan och är ivrig med idéer.

Klaaarar mig ej heller utan stickevackert. Som den här koftan som är den senaste Svärmorsstickade. Så fin, visst? Värmer det småfrusna mamman gott i januarikylan.

Solen gnistrar mot den puderlätta snön och fredagskänslan är på topp!

Pappan överraskar oss här hemma, och kommer hem lite tidigare.

Som kontorsarbetare är det dyrbart med friskluft under dagtid. Han tar med sig sina två äldsta barn ut. Skottningsbestyr på fyrhjuling. Så roligt, ju. Här inne tar mamman sig ett mycket efterlängtat träningspass med Minsting-PT i sällis. Efter endorfinrus följer friskluft för oss också. Och sköna suckar. Vilken vecka det här har varit! Maxad, så att säga.

Jag unnar mig en lång, varm dusch. Smörjer in mina vatten-trötta HemmaMammahänder med favorit-handkrämen. Bästis som gett mig den.

Och jag rekommenderar den verkligen. Finns HÄR. 

Ett ljust, dimrosa nagellack på sedan, och mamman känner sig så fin och fräsch.

Lacket som jag använder absolut mest, som funkar typ prick alltid. Finns HÄR.

Jag premiärtänder mitt julklappsljus som jag fick av mannen. Sprider ljuvlig doft i det nystädade hemmet.

M fullkomligt strösslade mig med julklappar. Inte bara dom där två fina ulliga tröjorna. Även en massa härligt från favvismärket Rituals. Som det där ljuset.

Och en pannlampa fick jag också, förstår ni. En egen. Till mina och Storans mörka prommisar. Det är kärlek på riktigt, alltså.

Ljuset doftade så gott. Det finns många olika varianter av doftljus inne hos Lyko, HÄR till exempel.

Så själagod fredag. Att få landa lite efter veckan. Faktiskt få möjlighet att som småttingmor, få pyssla om sig själv lite. Himla härligt.

Ok. Nu; fredagsmysfortsättning här. Vi åt varma mackor till middag. Väldigt uppskattat av alla. Enkelt tyckte trötta päron. Godaste fyllningen var den med skivad rödbeta och fetaost. Mums!
Nu är vi peppade på glass och en vanlig hederlig ”skiv-film” som Minimannen säger.

Ni vet, teven hivade vi ju för någon månad sedan. Den fungerade ju ändå inte. Ful mackapär också. Men vi haar ju faktiskt ”Pappas dator” som ungarna brukar få se barnprogram på och så… meen, senaste veckan har vi liksom inte ens haft något fungerande nät här på gamla gården, så ni må tro att det är fräsigt och nymodigt nu, när mannen letat i gamla gömmor efter skivläsare och kan mixtra så en mysig fredagsfilm kan ses.

Ha en jätteskön fredagkväll och må så gott i helgen!

 

Lillafrun