(Inlägget innehåller två reklamlänkar)Välkommen in i vårt vinterkök här i gamla gården i norr!

Jaa, som det ser ut mellan varven alltså. När inte frukostgegget, pysselstunden, melliset, middagsröran, lego- och pusselbyggandet är igång, alltså. Små bebbeleksakerna utspridda över golvet. Och så vidare. Men det är ju det som är Liiivet, ju.

Fast som den sanna städoman jag är, så är det ordning var morgon och var kväll… och plötsligt händer det också mitt i dagen, som ni ser.

I fönstersmygen; begonian som gör att jag tänker på mamma varje gång jag tittar på den.

Det går i en sån härligt peppig fart på övervåningen nu.

Vi finner inspiration från olika håll. Men två särskilda böcker bläddrar vi mycket i.

Den ni ser ovan (hittas HÄR) och den HÄR ”byggnadsvårdsbibeln”

Och ser ni? Vad som skymtar där i kökssoffan?

Å. Ni förstår. Jag fick paket skickat på posten häromdagen.

Från min alldeles egna Oldemor.

Min Farmor och min Mormor har lämnat jordelivet. Jag saknar dom massor. Men gläds så, över att min alldeles egna låtsas-FarmorMormor lever i allra högsta grad. Norge-A, ni vet. Min bonus-Oldemor.

Det var hon som skickade paket med ännu en så vacker mormorsrutig filt. Bertil fick en i höstas. Och nu fick jag en tänkt till mig. Med gammelrosa kanter och i Emmeli-färger. Så mycket tanke och kärlek att jag blev alldeles tårögd, förstås.


Pratade med A i telefonen efter att jag fått paketet, och längtan blev stor efter dom där två, M´s Morfar och hans A, alltså.. som ju bor i det så vackra grannlandet. Så snart snön har lämnat, så susar dom hit. Det är jag säker på.

Nu om morgnarna när jag sörplar mitt kaffe och småhuttrar lite, drar jag filten om mig. Så varm. Stickesockar var medskickade också, som Minimannen hoppade i på en gång.

Och se. Tullisbuketten från min darling. Han vet hur man piggar upp en HemmaMammaFru mitt i livssuset.

Alla dessa människor, alltså. En gåva. Att ha ett alldeles eget tvärgammalt kök, likaså.

Så det var Vinterköket, det. Som det ser ut mellan varven. Nu med pasteller, skomakarlamporna på sina platser, loppad korsstygsduk på bordet, några nygamla kuddar jag fann i linneskåpet och för det allra, allra mest minst ett levande ljus tänt.

Hoppas att ni har haft en god lördag. <3 Kära nån, så skönt med helg, tycker jag.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4