Vill du smaka något så otroligt färgsprakande, vegetariskt och gott?

Då vill jag tipsa dig om att laga Morotsrårakor, med kikärtsröra och en god, fräsch quinoasallad med gröna blad och fetaost i. Mitt absoluta favorit-vego-recept just nu. Kommer här nedan till er!

 

Morotsrårakor!

– med kikärtsröra och fetaostsallad.

Quinoasallad

  • 4 port quinoa
  • 1 msk olivolja
  • 200 g fetaost (valfri! jag använde sån salladsost på burk, ni vet)
  • babyspenat och/eller ruccola
  • salt och peppar

Kikärtsröra

  • 380 g kokta kikärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sesamfrö
  • 1/2 tsk spiskummin

Morotsrårakor

  • 500 g morötter
  • 1/2 kruka persilja (eller 1/2 paket frusen persilja)
  • 2-3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk sesamfrö
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja

 

Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner olivoljan och blanda med önskad fetaost och till exempel ruccola och eller babyspenat. Krydda med peppar och eventuellt salt.
Kikärtsröra: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa kikärtorna med vitlöken i en matberedare. Blanda ner olivolja, sesamfrö och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
Morotsrårakor: Skala och riv morötterna grovt. Hacka persiljan (eller använd fryst persilja, det gjorde jag. funkar finfint!). Blanda morötter, persilja och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och sesamfrö. Krydda med salt och peppar.
Klicka ut smeten och stek dem gyllenbruna i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida strax innan servering. Är det så att morotsplättarna inte vill hålla ihop riktigt, hiva i ett ägg till så går det bättre… säger hon med erfarenhet!
Servera morotsrårakorna med kikärtsröra och quinoasallad.. och njut av alla härliga smaker och dofter!

Hoppas att ni har en god vecka!

Jag längtar tills kvällslugnet lagt sig här hemma. Onsdagstrött trebarnsmor, mao. Intensiva dagar, minst sagt. Men älskvärt och tacksamt så det förslår!

 

 

Lillafrun