Några tankar från mig, såhär alldeles i slutet av årets första, första månad… ljuset har vänt och fåglarnas kvitter gör mig lycklig..


Jag kunde, Mamma!” .. ett kvittrigt konstaterande från Juniflickan, till sig själv, efter att ha vågat stå på medarna för första gången, inte bara blivit skjutsad. Det gick som hejsan ju.

Jag-kan-känslan kan vara något utav det bästa jag vet.

Likaså är motsatsen, känslan av att inte kunna, att tvivla på mig själv, att inte våga(!), något utav det värsta jag vet.

2019 är här.. och ett ord som är mitt ledord för året är… Våga. 

Så pirrigt. Jag lurar på en del saker.. och vad är det värsta som kan hända? – ”Äh, vååga Emmeli, du kan!”.

Vi kan. Vi vågar. Bara vi vill. Visst?
.
– High five, till er från mig❣️

Ord skrev jag på mitt instagramkonto (@lillafrunsdagbok) häromkvällen. Jag tänker att dessa ord kan gälla både små och stora saker. Och små i någons ögon, kanske är stora i någon annans. Huvudsaken vi följer var vårt hjärta, visst?

Ikväll kommer jag posta en efterfrågad tillbakablick i mitt liv, här på bloggen. 10 år tittar vi tillbaka, närmare bestämt. Nog har det vågats en massa massa saker. Och som vi vunnit! Så häftig känsla.

För visst är det så, om vi inte vågar, kan vi inget vinna?

Att våga kan handla om så olika saker. Att våga följa en tanke. En dröm. Göra något som känns småläskigt. Att våga lita till sitt inre…

I stort och smått tänker jag mitt 2019 lite såhär;

Våga, Leva. Våga bojkotta normer och andras eventuella tankar, lev på det sätt du vill, Emmeli! 

2019 är också året jag fortsätter lära mig själv att vara snällare mot mig själv. Det är, bland annat, att våga, för mig. Jag njuter så otroligt av liiivet när jag känner att jag också pysslar om mig själv med vänlig och inte för sträng ton.

Våga lyssna till mitt inre. Våga lita på mig själv.

Vi är så peppade på att våga prova fler färgglada vegetariska rätter, försöka bli ännu bättre på att inte matsvinna och värna än mer om älskade jorden. Jag vill att mina barn och barnbarn ska kunna vandra gott på den i en framtid.

Våga fortsätta Drömma!

Jag lever min dröm nu, precis som livet är. Det, är en så otrolig känsla.

Så främst av allt. Tänker jag nog bara Våga Vara. Precis här, där jag är, just nu.

Våga vila, i känslan av att vara i ett så stort livskapitel som det här är för mig.

Jag fick såna fantastiska ord skickade till mig häromdagen. Jag sänder dom vidare till er;

”Det är omöjligt”, sa Tvivlet.

”Det är farligt”, sa Rädslan.

”Det är onödigt”, sa Förnuftet.

”Prova ändå”, viskade Hjärtat! 

 

Har du några drömmar? – Våga lita på dig själv. Och kör! Ingen dröm är för stor. Jag hejar på dig!

 

 

Lillafrun