(Inlägget innehåller reklamlänkar!)Å.

Det är mars nu! En favoritmånad. När ljuset landar i kroppen, solen är sådär ljuvligt värmande och det börjar bubbla inombords igen.

Det här är Minimannens månad.

Lillvännen, som för snart, snart fem år sedan gjorde mig och den skäggige till föräldrar. Så stort. Obeskrivligt stort. 

Och som ni kan ana, är min kalasälskande lille pojke i full färd med att planera sitt födelsedagskalas. Vilken tårta han önskar. Guldiga femman till den är inköpt. Små söta formar att fylla med något gott till kalasfikat, likaså.

Och förstås har hans päron ordnat ett gäng födelsedagspresenter som vi tror att han kommer gilla. Inte så många. För han ska få en ganska så stor slant.. till något han håller på att spara till, förstår ni. En drömgrej som han önskat sig sedan han kunde uttala ordet.. men nä, något dylikt tänker vi inte köpa sådär i ett nafs. Än om vi kan, så är det orimligt att dra på för stort, tycker vi.

Vi får väl se om lillvännen kommer i mål med sin dröm framöver, så får ni se vad hans önskning är.

Men några små presenter ändå;

Just nu räknas det. Räknas, det som räknas kan! Och den HÄR pyssel- och matteboken tror jag kommer gillas massor.

Experiment är också en hit. För att försöka dra ner på dom där hitte-på-experimenten, ni vet med mjöl och diskmedel och blomjord och en liten bit död pelargon och så vidare.. pjaa, då får han sig ett redigt experiment-set, (finns HÄR).

Ni kan bara ana pusselivern som pågår här hemma. Det är inte ovanligt att det är en sisådär femton, sexton pussel att plocka ihop efter dagen. Ett nytt litet lagom stort är kul. Emil i Lönneberga är en favo, så jag blev så glad när jag fann det där på loppis för några tior…. Juniflickan har provbygt, förstås!Jag älskar pussel, jag med. Vackra pussel. Så fint, ju!

HÄR och HÄR finns också fina Emil-pussel, det ena för stor-litet barn och de andra för lill-litet. Så fina allihopa!

Det ska bli så himmelens härligt att få ordna kalas åt honom. Älskade Liten. Som snart ska fylla fem år. Det är inte klokt, ju.

Nu ska vi ta fredag! Och inte mindre än två hjärtan i familjen fyller år precis idag. Grattis till Farbror H och Moster M! Till kvällen vankas kalas, alltså. Tillsammans med efterlängtade jag inte träffat på länge. Det är så roligt när hela kvartetten systrar är samlade. Och prick så är det ikväll. Det blir en härlig start på helgen!

 

Önskar er en fin fredag!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4