Spånsugen mullrar, mannen jobbar idogt. Barnen påtar med pussel, pyssel och spel med iver. Mamman grejsar. Som hon minns att hennes mor kunde göra om lördagarna, när hon var liten. Mamman i den här familjen äälskar att ”grejsa”. Jag tar hand om en liten ledsen blomma. Rotar runt i skåparna bland älskade samlingen av uddaporslin. Och ordnar oss helgfika, med skogshallon på toppen.

Bäbisen håller hårt om mamman och pappans händer, där han stolt spatserar fram. Sen långsover han, liksom katterna som ligger som utslagna prinsar på de skönaste ställen dom kan finna. En fruktskål ståendes i fönstersmygen i köket, menar Frans Frasse Fransson.

Det skickas hjärtemeddelanden fram och tillbaka, med bästisen. Och minst två facetimesamtal görs med mor, för att se hur dom har det där i lilla byn och mötas av kärlek från två älskade päron.

Så ringer Storebror och bestämmer fixa-i-garaget-drömdate med sin Farfar, medan jag tar småsyskonen i vagnen och tjavar iväg. Några minuter hemifrån stannar jag till vid en favoritplats. Där är lika vackert när träden är illigt gröna och havet knalligt blått. Eller som idag, när alla nyanser av grått, mötte varandra.

Alltsammans. Alldeles förtjusande hjärtegoda sysslor en lördag mitt i mars, när snön singlar idogt och landar som regn på marken…

 

Precis allt gott till er!

 

Lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4