Junikvällar i mitt hjärta. Vackra som magi. Vi går kvällspromenad och barnen somnar i vagnarna. Tripp Trapp Trull.

Jag lyssnar till fåglarnas sång och plockar favoritblommor.

Liljekonvaljer och förgätmigej.

Så andäktigt vackra. I all sin enkelhet.

Och doften av alltsammans. Som himmel på jorden.

När vi kommer hem binder jag en bukett av alltsammans. Passar så bra. Till Svenska Flaggans Dag. Och till stundande lilla ettårsdagen, förstås.

Denna ljuva sommartid. Jag trillar baklänges. Så ljuv.

Så blev det ny dag, ny vackermorgon.

Och idag har vi firat Nationaldagen med utflykt till Nordvik. Som är ett jordbruksgymnasium som denna dag varje år har öppet hus. Barnen har levt livet, tillsammans med småkusinerna. Vi vuxna har hängt med förstås, ja i den mån vi förmått. Det har varit fart, dagen lång. Första turen till Nordvik. Bland små ulliga får och pluttiga kaniner. Stora hästar och nöffande grisar. Klappande och oo:ande. Och lunchätande av rykande varma kolbullar. Mamman fick spana på plant också. En toppentur! (Ni kan spana in Instagram Stories @lillafrunsdagbok för glimtar!)

Och när vi sedan anlände vår by igen, styrde vi direkt kosan till fina Lekparken. Där det också var Nationaldagsjippo med hoppborg och cirkusskola och sockervadd och godisregn och gudvetallt. Ja, det var så fint ordnat att det inte var klokt.

Ni kan ana att det var ett nöjt och tröttigt gäng som anlände Drömgården till eftermiddagen.

Jag tog planten jag köpt och tjavade över åkern, till Tant Gerd. Hjälpte henne att plantera och sörplade kokkaffe ur småkoppar på fat. Det var en höjdarstund.

Och nu är det kväll, barnen sover och jag ska njuta ännu en lång junikväll….. vill aldrig gå och lägga mig denna tid på året. Jag sover i kapp i decembermörkret, säger jag!

Hoppas att ni har haft en god Nationaldag!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4