För där ordnade Skrållan och jag den smarrigaste Rabarberpajen vi någonsin smakat. Ni ska få receptet. För det här vill ni ej missa. Lovar.

Himmelsk Rabarberpaj med knäckig topp!

Du behöver (till en vanligt-stor pajform)

  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen

Till servering

  • vaniljglass, eller kanske en snabbgjord vaniljvisp (recept HÄR)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Ansa och skär rabarbern i önskade stora bitar.
  5. Lägg rabarbern i en smord ugnssäker form.
  6. Bred på smeten.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.

Ät och njut!

 

Må gott, så hörs vi imorn igen!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4