Såklart, att det i alldeles vanlig ordning dimper ner en Måndagshälsning!
Veckan som gick…

Fylldes av väldans mycket sånt ni ser ovan. Hemmaliv tillsammans med älskade småttingar. Just där, en typiskt syn när jag står och lagar middagen. Allllla är hungriga och vill ha mat NU och det rycks i lådor och skåp hejvilt, av Vilda Babyn. Storasyskonen teamar med mamman!

Jag provade ett nytt recept. Som gick hem hos precis alla. En superenkel kycklinggryta, med bland annat äpple i. Ni ska få receptet. Lovar!

Jag vek tvättberg. Och tröttnade på synen av det trasiga kring fönstren. Ptjaa. Sådär som det måste få kännas ibland, när man ständigt lever i ett renoveringssnurr. För det mesta bekommer det mig inte, röran alltså. Den är världslig så det förslår. Men nä, ibland bryr sig huvudet inte om dom kloka orden.

I skördetider är det extra gott med kvällsstunden. När lugnet lagt sig. Barnen sover. Disken är diskad. Och skörden är i sina burkar och flaskor.

Jag plockade många blombuketter. Stora som små. Och jagade… ser ni vad? Pricken vid saxen. Bananflugor förstås. Men tusan, idogt snabbtömmande av komposthink och ingen frukt framme, har gjort susen!

En vardagkväll bjöd vi hit familjedarlingar på middag. Alla småkusinerna var mer än lyckliga! En blombukett fick förstås följa med dom hem.

Persilja skördades. Jag ringde min mor, förstås. Och hon sa; ”jag brukar klippa fint, fint. inte stjälkarna! -och så lägger jag i en burk och stoppar i frysen”. Lycka att ha en mor. Att fråga, precis allt och lite till.

Vi hade älskad utflyktsdag, jag och barnen. Med nykokta saften, bullarna, varma chokladen, korvmackorna, småyoghurt, äpplen från trädet..

och..

Ser ni? Ni som följer oss på instagram stories, ni vet. Punktering.

Tur i oturen så fick vi det precis där vi skulle vara.. så vi utflyktade och var samtidigt strandade på vacker plats.. till M och Svärfar var våra räddande änglar. Det där Rymdskeppet alltså.. det är inte något reservdäck att byta till, inte. Utan behöver lagas, liksom. Och nej, det hade jag liksom ingen plan att ge mig på, med tre älsklingar i hjälp..

Favoritplats!

Så blev det fredag och stormen kom. Innepyssel fick det bli. Och lite övande på klockan. Och sjuhundra sifferfrågor. Och svar på ”varför?”. En treåring och en femåring. Det är liksom aldrig risk att det blir tråkigt eller tyst…

Det blev lördag. Och mina föräldrar tog hand om mig och barnen. Seeeer ni hur god lunch? Här hemma jobbade mannen idogt på med renoveringen. Lyxens lyx fick också, när Svärfar kom och förstärkte några oerhört värdefulla timmar.

Veckans sista dag, plockade jag en liten handfatsbukett, och kände mig helt slut och vissen.. gick runt med ett eget åskmoln ovanför mig. Berättade för barnen att ”idag är mamma trött och slut och så kan det vara ibland”. Vi var ute och lekte i friska luften. Barnen är som små happypills, alltså.

Jag fullkomligt avskyr såna där dagar som jag bara känner att ”nääeh, den här gåår inte att vända. än hur många tacksamhetstankar jag tänker så hjäälps det inte. jag skulle behöva sova. få en nya dag”.

Så vansinnigt nyyyttigt (puh, så moget sagt va?), att ha någon apdålig dag nu och då. Det visar bara mig själv och barnen (!) att jag är människa. Och det vill jag ju vara.

Världssnälla, duktiga kusinen var hos oss. Och mannen och L el-fixade.

Så började det närma sig kvällen. Och jag fick en chans till att sticka ut på en alldeles egen tur. Tror ni jag tog chansen?

Såklart!

Sprang. Flåsade. Funderade. Sköljdes av tacksamhet variant mycket stor. Efter middagen åkte vi till mina föräldrar, igen. Men nu även också med mannen med. För han var bjuden på bastu av sin Svärfar. Och jag med förstås. Den kvällen, med pappas bastu och mammas goda kvällsfika. Ord överflödiga.

Och på toppen av allt, så blev det En Ny Dag.

Det är fasiken en gåva, alltså. Flärd på riktigt.

Att få ta måndag med känslan av ny energi i kroppen efter en lång natts sömn.

Den här veckan planerar jag att fortsätta med skördande och köksdonande. Bland det roligaste jag vet! Idag har vi haft en idog dag ute på gården där jag provat att göra något för allra första gången. Ska berätta mer om det i ett trädgårdsinlägg senare. Ni ska förstås få det goda receptet på kycklinggrytan också. Så tänkte jag sända er lite Inspiration till Höstmyset! .. hur jag tänker när jag vill boa inför hösten. Små enkla medel.

Så vi tar ann denna ny vecka, visst?

Skapa era dagar, allt ni bara kan! Det ska jag.

Med Drömgårdsliv. Som nej, inte är perfekt på något vis. Det är helt sonika bara här, på denna plats, som vi tycker att det är som allra bäst och drömmigast, att leva och skapa våra dagar. Vårt Drömgårdsliv. Så glad att ni hänger med oss!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4