Vill ni baka något enkelt, chokladigt och vansinnigt gott?

Som dessutom råkar vara gluten- och sockerfritt och med andra ord är gott på flera sätt.

Denna chokladbrownie med svarta bönor blev stor succé här hemma. Omfamnar höstmörker och novembertröttheten så gott!

Vispa lite grädde till. Piffa med bär eller frukt om så önskas. En varm kopp kaffe. Eller iskall mjölk.

Vi njöt.

Och nu ska ni få receptet. Som blev till utav att vi, jag och min lilla trio, sökte och fann en hop olika recept. Vi gjorde en skön blandning av receptfynden.

Chokladbrownie med svarta bönor!

Du behöver:

1 pkt förkokta svarta bönor (ca 300 gram typ?)

13 urkärnade färska dadlar

1 dl kallpressad kokosolja

3 ägg

4 msk kakao

2-3 msk honung

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

100 g mörk choklad, minst 70 %

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj bönorna
  3. Smält chokladen.
  4. Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet.. gasa på någon minut så smeten blir lite fluffig.
  5. Klä en liten ugnsform med bakplåtspaper och häll i smeten, om du vill toppar du kakan med till exempel hackade nötter och/eller kokos
  6. Skjutsa in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Känn efter med en sticka och avgör själv hur kladdig du vill ha kakan. Dag två är den om möjligt ännu godare när den liksom stannat ordentligt.

Bara lova mig att prova detta recept! Chokladbrownie med svarta bönor!

Nu väntar kvällen här i gamla gården i norr. Det är kyligt där ute, men här inne är det varmt. Njuter av extravärmen från middagen i ugnen och alla tända ljusen… längtar lite extra en sån här dag, till att kunna elda själva. Drömmer mig bort till den där järnspisen i köket, hoppas få uppleva den en vacker, gråkall novemberdag. Men tills dess, har vi det himla gott nu också.

Ta hand om er, så hörs vi snart igen! Tänkte berätta för er imorn om vad som är så drömmigt, enligt mig, och vad som upptar väldigt mycket tankeverksamhet just nu…

Emmeli

G-VMBJT57ZE4