Hej i aprilsöndagen!


Sitter här på sofflocket bredvid Lillebror nu, vi tar igen oss lite. Efter en heldag ute är kinderna äppelröda och kropparna skönt trötta. Bertilen gluttar på Pippi Långstrump, hans nya idol, och jag passar på att kika in här till er. Hoppas att er helg varit och är god. Ni var många som såg den där mjuka Chokladkakan jag tvärvisade på instagram stories förra helgen, såklart ska jag försöka knåpa ihop ett recept som ni kan få. Jag svängde då ihop på måfå, men tjoffade faktiskt nyss ihop en precis likadan, bara för att testa om jag kom ihåg rätt recept, så jag inte skulle sätta er i smeten….

Precis ingen klagade på chokladiga efterrättsfikat nyss, denna soliga aprilsöndagskväll!

Håll tillgodo; något att mumsa på till påskfika, kanske!

Drömgårdens Chokladkaka!

Dra på ugnen, till 175 grader! Vispa 3 ägg och 2.5 dl socker vitt och pösigt. Blanda i 100 gram smält smör och 1 dl mjölk. Rör ihop 2,5 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 1 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver. Häll smeten i en smörad och kokosbröad form. Skjutsa in i ugnen i cirka 25-30 minuter! Prova med en sticka (stickan ska inte bli kladdig). Stjälp upp kakan och pudra lite florsocker på…och akta er sedan; så gott fika ni har framför er!

Lillhanden där.

Poff, sa det! Så var kakan nästan borta. Försvinnande god. I ett solvarmt kök med smygkyliga aprilvindar utanför. Eller utomhus, mot lä-väggen med kaffekoppen i andra handen.

Vi hörs imorn igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4