Såhär ser det ut hos oss i ena köksfönstret just nu. En hop favoriter. Som jag vårdar lite extra ömt.

Ute i odlingstäppan blir det olika örter som vanligt… dock inte basilika. Den darlingen får alltid bo där i fönstersmygen. Nu är den ganska ny som ni ser och ska strax få dela på sig i små kluster och bo i större krukor. Hade jag ett växthus skulle den få bo där förstås. Men den tycker inte om när det blir för kallt och jag har gått på niten så jag vet, att den blir ledsen av att stå ute i sommarvinden… än om det är en varm sommar. Så, låten basilika stå varmt.

Kanske räddar jag någon av er från en frusen basse!

Min dubbla saint paula är inte så knusslig. Fast den ääälskar detta fönster där solen ligger på många timmar om dagen. Men varför jag vårdar denna ömt så ömt, är för att jag fick den av Storan för flera, flera år sedan. Har kunnat dela den och fått fler plantor men det här är ”modersplantan” och jag älskar den. Varför förstår ni nog.

I år är första året vi driver upp några tomatplantor själva. En till varje unge. Och jädrans så dom växer! Blommar nu också. Hoppas på många små körsbärstomater i sommar! Plantorna belamrar på ett härligt sätt. Men när det blivit ännu lite varmare får dom kanske flytta ut till gula Gårdshuset eller till och med ut till ett skyddat hörn med mycket solljus.

Köksfönstret fullt, alltså. Av en hop favoriter!

Familjens största pojkar är iväg på fotbollsträning/elljusspårslöpning. Minstingarna gluttar Bolibompa… och dom få minuter som är kvar av Drakens underhållning, ska jag slå mig ner på nya trappan och bara andas varmvår och tom-glo några minuter.

Små stanna-upp-stunder. Så himla viktiga. Och härliga.

Allt gott till er!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4