Det blev söndag, den 26 juli, och ääntligen känner vi hur värmen omfamnar oss från morgonen.

Efter morgonbestyren här hemma, packar vi god lunch- och fikamatsäck, klär på ungarna skogslämpliga kläder och försöker sno ihop oss själva i samma veva. Fyrhjulingsvagnen kopplades på. Ooooch för er som tänker ”men alltså, äär inte det samma vagn som den dom släpar hästskit och allt möjligt annat i? då kan jag svara; johooda, nog är det det. Om knusslighet fanns här i drömgårdslivet, då skulle vi inte komma långt med något här hemma. En får inte vara så knusslig förstår ni! Urspolad och såå fräsch vagn, packades med massa gossigt och gott. Särskilt fyra gullungar (gulliga kusin E hakade också på!) och en mor. Pappsen styrde skutan! Och här hamnade vi;

På vårt favoritberg just nu!

Först lunchfikade vi. Sen fikafikade vi nybakt sockerkaka. Jag blev utsedd till ”världens bästa bagare” av gullungarna. Den ni! Den ska jag leva lääänge på!

Därefter skulle vi gå en bit av skogsvägen för att se om vi kunde finna några blåbär…

Och oom vi gjorde! Helt otroligt så mycket blåbär!

Jag njöt så ofantligt. Kände mig som Mormor Syrena. I blåfläckiga vitstövlar, en solkig bh och inte minsta rädd för att ta i. Lillungen hängde stundvis på höften, men knoppade en stund i fyrhjulingsvagnen och då tusan räserplockades det.

Tjopp sa det, så hade päron och småungar tillsammans plockat alla hinkar vi hade med, fulla.

Den inre hamstraren i mig bara juublar. Tänk att något så gott, finns på en så vacker och själagod plats och som dessutom får plockas och bunkras, GRATIS(!!). Naturen är en ren och skär lyx, visst?

Vi rullade hemåt.. världsnöjda hela högen. Inget barn hade hunnit lessna liksom. Då, då tusan vet man att det är bra med bär!

Och barnen som plockat så idogt skulle givetvis få sin önskan uppfylld.

Blåbärsmuffins med vit choklad. Det kan omöjligt bli för mycket fika en ljuv sommardag eller hur?

Ni ska få receptet!

Blåbärsmuffins med vit choklad!

(ca 15 muffins)

Vispa 3 ägg och 2,5 dl socker vitt och pösigt. Rör ner 50 gram smält smör och 1 dl mjölk. Blanda 2 tsk bakpulver, 3,5 dl mjöl och 1 tsk vaniljsocker och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten med ett par matskedar, så du fyller muffinsformarna till 2/3. Strössla över några blåbär och lite finhackad vit choklad på varje muffins. Skjutsa in i ugnen i ca 13 minuter på 200 grader!


Njuuut nybakta blåbärsmuffins! Med iskall mjölk eller god kopp kaffe. Det gjorde vi! Med nu hela svägganfamiljen samlad hos oss. Rikedom!

Det var bergsutflykten och receptet på blåbärsmuffins med vit choklad, det. Himmel, vilken energikick denna dag var!

Hoppas så att ni också haft det gott!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4