Junimånaden bjöd på finväder efter finväder och vi avverkade storkalas, efter storkalas ute i trädgården. Helt ljuvligt och perfekt i dessa tider! Så blev det juli och ja, ni vet ju hur rätt så hurvigt väder det varit under nästan prick hela månaden, så det blev ett pyttekalas på M´s 30-årsdag. Men det var himla fint det också!

Födelsedagstårtan var en riktig klassiker!

Marängtårta med citrongrädde och massa jordgubbar.

Gott med alla slags bär eller favoritfrukt på toppen. En marängtårta går att variera i oändlighet!

Marängtårta!

Marängbottnar (2 st)

6 äggvitor

3 dl socker

Marängbottnar: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispande. Bred ut två rundlar på var sitt bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 100 °C i ca 1,5 timme.

Fyllning: Jag hade en burk citroncurd hemma som jag blandade med cirka 5 deciliter vispad grädde. Citrongrädden duttade jag emellan bottnarna och lite på toppen. Överst; jordgubbarna!

Det blev så oerhört syrligt och gott!

Marängtårtan som alltid en höjdare är!

Enkel att göra, tjopp tjopp säger det så är fyllningen på plats, vacker är den och så himla god! Fransson var först att inta kalasplatsen som ni ser!

Och vips vaknar vi till augusti! Och jag tänker att det är mycket sommar kvar att njuta av ännu. Sista julidagen blev en dag som väckte minnet hur en vaarm sommardag känns.. och idag är det till och med ännu varmare, augusti börjar sommarhärligt, mao! Vi är äventyrssugna hela familjen och tänker oss ett lämpligt Pettson-och-Findus-äventyr!

Vi hörs snart! Önskar er alla en god helg!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4