Hej från gammköket!

Härligaste som finns denna tiden på året är att skörda, tycker jag. Vi plockar nävarna fulla med krusbär och stoppar rakt i munnarna, kokar saft av vinbären och samlar på oss äpplen för att koka äppelmos och musta. Sockerärterna äts med andakt, morötterna likaså. Att baka en kaka med bär plockade med egna händer, det är något alldeles särskilt. Tänker sända er ett så gott recept, hiva i det bär ni har. Hallon och blåbär måste vara ljuvligt, tänker jag. Röda vinbär, var också en hit!

Skördekaka med röda vinbär och vit choklad!

Du behöver:

150 g smör
150 g vit choklad
3 dl strösocker
3 st ägg
3,5 dl vetemjöl
2-3 dl valfria bär, jag tog röda vinbär

Och hur gör man nu då?
1. Dra på ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen av plattan och smält den vita chokladen i det varma smöret.
3. Vispa ner sockret och sedan ett ägg i taget. Vispa till sist i mjölet.
4. Häll ner smeten i formen och strö på röda vinbär… eller vilka bär du nu valt!
5. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills kakan har fått fin färg… jag är inte jättemycket för kladdiga kakor, så jag lät min vara i ugnen tills provstickan bara blev liiite kladdig. Så testa med sticka och se, så du får den så kladdig som just du önskar!
6. Toppa gärna med florsocker och bär. Servera till en klick vispad grädde eller den HÄR lätta vaniljvispen.




Hoppas att ni får en fin söndagkväll. <3



Emmeli

G-VMBJT57ZE4