Just nu florerar frågan om ”8 funfacts” i sociala medier. Ganska så rolig grej ju! Jag bjuppar på mina här nedan.

  1. Jag är yngst i en syskonskara om fyra, systrar. Jag är en riktig supersladdis… 19 år efter nummer ettan i skara. Ooh som jag alltid känt/känner mig så himmelens älskad och beskyddad av mina stora storasystrar. Nej, vi har inte lekt tillsammans. Men dom har varit mina storasystrar, minimammor och nu mostrar/mormostrar till mina tre barn….

2. Jag har alltid önskat få bli en ung mor. Jag har inte lidit, tvärtom, av att ha ”äldre föräldrar och syskon”.. men jag tror absolut, att önskan om att bli en ung mamma hänger ihop med nummer ett. 27 år och mamma till tre. Underbart!

3. Jag träffade min make när vi började högstadiet. Blev tvärkär. Och är fortfarande sådär löjligt kär i honom… tror att det var finurligt att vi väntade på varandra…länge var goda vänner (och pirrigt mer än så förstås.. inte helt shyst mot dom vi försökte ge våra hjärtan på varsitt håll).. vi blev mer än bara vänner först som 18-åringar ju!

4. Jag dricker aldrig någonsin alkohol.

5. Jag gick natur-natur på gymnasiet. Älskar naturämnena. Var supersäker på att det var sjuksyrrar eller biomedicinsk analytiker jag skulle utbilda mig till. Men kom i sista sekund på att jag nog ville plugga musik ändå… så i slutet av trean på gymnasiet, sökte jag två folkhögskolor nere i huvudstaden. Kom in på båda. Med felan på axeln flyttade jag in i lilla studentrummet… trivdes som fisken, med fina människorna. Men avskydde både storstadslivet… och att dela kök, dusch och så vidare, med massa andra människor. Huvudstad eller internatlivet var inte Emmelis grej…. hon som satte upp städschema redan vecka ett på internatet! Haha! Jag Läste dom ämnen jag behövde för att kunna söka in på musikhögskola och kom in på Världens Bästa Musikhögskola (Piteå) där jag sedan studerade till Musiklärare, klass- , piano-, och fiol. Är mina behöriga ämnen.

6. Jag har jobbat som turridningsledare på islandshästgård. Dröm-år i mitt liv! Slitigt också. Men väldigt lärorikt.

7. Jag har drömmar så huvudet ibland är alldeles snurrigt. Lever just nu i drömmen som HemmaMamma. Njuter av det, vill alltid att det ska vara precis som det är nu, känns det som.. men om jag drömmer framåt; ”Tänk att få jobba mer med att fota! … eller sälja blomsterbuntar härifrån Drömgården… eller odla mer och ha grönsakslådor att sända om sensomrarna..eller ett gulligt litet sommarcafé i gamla gårdshuset… eller rusta upp logen för festlokal… eller helt enkelt låta människor med längtan efter lugn, få träffa min magiska häst som jag köpte bland annat för att han ”helat många utmattade människor” och är ett sånt Berg att luta sig mot att ord ej kan förklara. Han är själamagi. ”Drömgården” är min plats på jorden, här vill jag vara så mycket jag bara kan som ni förstår.

8. Jag är vansinnigt åkrädd när jag sitter på passagerarplats. Men älskar själv att köra.. både bil, fyrhjuling, skoter… Ni anar va! -Kontrollbehov, kontrollbehov…. men jag jobbar på att släppa på det lite lagom och det är HÄRLIGT!

9. Jag är både stark och skör på samma gång. Samlar det i mitt hittepå-ord; Starkskör. Hade jag inte börjat bli snäll mot mig själv som nybliven trebarnsmorsa, utan gasat på med krav från mig själv, på mig själv, som inte drog jämt med att jag faktiskt skulle fortsätta att orka, orka och orka… ptjaa… då hade jag förmodligen nockat den berömda väggen. Så GLAD att jag bromsade, började lätta på kraven, ett efter annat… med skräckblandad förtjusning, bara provade jag.. att utmana mig.. göra sånt jag tycker om, men på ett annat sätt.. nu använder jag mitt driv som superkraft när jag vill och behöver, inte som en sträng order, med onödig kravfylldhet…

10. Jag är en social ensamvarg… jo, det går faktiskt. Älskar att vara själv.. i lugnan ro.. men älskar också att omringas av människor… om det är människor jag känner att jag får energi från och som jag kan ge energi till. Annars får det vara.

11. … sooom ni kanske märkt. -Jag älskar ord! Att skriva, tänka, fundera. Orden är fantastiska. Hittepåord, mina favoriter. Som att Här-och-nua…. bästa påfundet va!
Hoppsan, det blev visst 11 funfacts… så kan det gå! När man inte är en ”less i more”-typ.. hehe! Näpp. Nu ska jag pussa mitt gäng hejdå för att åka och träffa min Idan.. som jag känt.. sedan alltid? Ser så fram emot det!Emmeli

G-VMBJT57ZE4