November.

Höstmörkret är här med besked. Vissa dagar hinner in ens bli ljusa förrän mörkret faller igen. Mycket är upp och ner och deppigt här i världen… pandemin, så nedrans dryg. Men det känns mjukt att få göra sånt jag brukar och tycker om, i alla fall. Som att i novembermörkret få gå på små loppisturer. Självklart har till och med små loppisarna här i vår by och favvisen i barndomsbyn, ”corona-regler” så att vi kunder ska kunna besöka tryggt. Att få gå bland gamla skatter som julprydnader som får det att pirra barnsligt mycket i magen. Vackert porslin i travar, julstjärnor, gamla gjutjärnsgrytor från Kockum och så vacker fotogenlampa att jag blev så häpen att jag inte kom på att jag skulle köpa den..(!?)..

Vi tar en titt på vad veckans loppistur mynnade ut i!

En otroligt fin lampfot. I mässing. Med porslinsfattning. Och gulligt vred för att släcka och tända. 60 kronor! Med spännpappen vi införskaffat, ska jag vika denna en klassisk, veckad, pappskärm. Blir perfekt till.. kanske ett utav barnrummen!

Linne. Finns alltid i mängder och kostar.. nästan inget? Förstå, det här vackra, broderade örngottet. I en kvalité som är av högsta klass. Kostade en tjuga(!). Örngottet är pressat och vikt så prydligt och prislappen fastsydd. Ett fröjdens köp.

Och titta! En stor, stor gjutjärnsgryta från Kockum, ja. Perfekt till våra stora familjekalas eller när vi bara vill laga storkok bara för att. 135 kronor! FYND!

Den vackra, välmanglade kökshandduken låtsas jag har inititalerna E och M…. jaa om jag kisar lite så kan vi låtsas att det är ett M, visst! För en tjuga fick jag den vackraste duken att lägga på slagbordet i köket.

Slutligen. En lång, lång spets. För en tjuga, den också. Kanske använder jag den till att hänga upp nygjorda lummerkransen, slår in en julklapp, fäster ytterst på hyllplanen i ett skåp…

255 kronor för en hel hop med skatter som vi kommer ha glädje av i massor!

Loppis, alltså. Så bra på alla sätt. För plånkbok. Miljö. Och så är det så mycket känsla i dessa loppispärlor som redan varit älskade av någon annan och som nu får ett nytt hem, eller hur?

Emmeli

G-VMBJT57ZE4