Årets sista dag av 2020.

Vi spenderade den med mycket friskluft i lungorna. Lek, hästgos och en tung, tung springtur i snömodd.. känslan efter turen? – ”oj så mycket mer vi orkar än vi först tror. och! 2021, det blir ett fint år. så känns det”.

Till kvällen, den lilla lilla nyårssittningen. Men ack så god, från början till slut. Vi klädde oss i glittriga klänningar och snäva flugor. Kammade till håret och rosade kinderna. Så dukade vi förstås i ”Matrummet”.

Märker att jag missade att fota varmrätten, som var en ljuvlig gryta av älg, som levt glada dagar i vår alldeles egna skog. Till förrätt, den HÄR kräftsoppan med vitlöksbröd.

Till efterrätt en syrlig och så himmelens god, key lime pie… följt av heta hockeymatcher! Nådå, ni behöver ens fråga vem som vann, när det väl var Makarna L´s tur att möta varandra! 😉

Lagom tid på kvällen hade vi ”Barnens tolvslag”, så att ingen lillunge skulle hinna somna.. succé! Med fri tillgång på tomtebloss.

Och när det började närma sig tolvslaget, klädde vi oss varmt jag och mannen. Tjavade ut i hästhagen och höll pojkarna sällskap. Det nya året ringdes in till kyrkklockornas klang som hördes där borta i fjärran. En snabbkyss till Min Livets Människa, Gott nytt år, älskling!.. och sedan fokus på fyrbenta. Det small ovanligt mycket i vår by i år. Superirriterande… och knappast gjort av några som förstår hur rädda stackars djuren kan bli. Vi tackar för coola hästpojkar som behöll lugnet mycket väl.. dom firade in året med deras tryggheter till människor och en herrans massa morot och hårdbröd.

När smällandet gett sig, gick vi in till lilla sällskapet igen. Tripp Trapp Trull sussade gott i sina bäddar. En med enhörningen, nära, nära… synen gjorde mig så varm. Så tacksam över vår plats på jorden, att få ge barnen ett varmt och tryggt hem.

Idag, är det årets allra första dag. Det känns så himmelens härligt, med ett NYTT, ORÖRT år. Eller hur?

Vi har påtat med lite av varje. Som att ha snöbollskrig, riva garderober och slumra på storsängen. Och så har jag funderat på hur det känns, med ett nytt år…

Och det känns, som att vi alla har varsin bok att skriva.. som vi får fylla med vad vi vill och mår bra av. Jag håller i min penna. Och du i din. Du behöver inte skriva som någon annan. Bara skriv, som du själv önskar.

Och med pennan i handen, alltid ödmjukheten och tacksamheten. För varje dag. Låt oss ha sinnesro att acceptera det vi inte kan förändra, mod att förändra det vi kan och förstånd att inse skillnaden….

Jag önskar att året 2021 blir ett hjärtevarmt, själagott år. För dig. De mina. Och Dig. Och de dina.

Nu gör vi det här året så gott och härligt vi bara kan! En dag i taget.

God fortsättning på 2021 alla ni!
Emmeli

G-VMBJT57ZE4