Nuu ni, nu råder torsdagskvällsnjut på, för mig, hög nivå.

Förutom att hela gänget är friska och mår gott, så är det nystädat, ungarna är nybadade och strax kryper vi ner i renbäddad storsäng tillsammans. Det är flärd, tycker jag. Vi lever lajvet veckorna igenom och skurvattnet är därmed rejält skitigt om torsdagkvällen, som vi vill ha det. Här ska levas, allt som bara går! Jag ids ej ha något petnoga hem 24/7, men att njuta nystädatkänsla en gång i veckan, det är party för en hemmamor. Och imorn är det fredag och Storebror får sitt livs första sportlov. Pappan har tagit ledigt några dagar till veckan och det känns så gott, så gott. Vi ska göra mysheter och äta gott.. och ni ska få ett recept som jag snodde ihop helgen som var. (tack för matlagningsinspon, älskade syster Malin <3 )

Parmesanrisotto med citron- & timjankyckling!

Till fyra portioner behöver du:

 • 4 dl Risottoris av valfritt slag
 • 2 charlottenlökar
 • 2 rediga matskedar smör
 • 1 dl vitt vin (matlagningsvin funkade ypperligt)
 • 8-9 dl hönsbuljong
 • 2 dl riven parmesanost
 • salt och peppar

Gör såhär:

 1. Hacka scharlottenlökarna fint.
 2. Koka upp buljongen i en kastrull för sig.
 3. Smält smöret i en annan kastrull och fräs löken mjuk och glansig.
 4. Häll i riset tillsammans med löken efter några minuter och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter.
 5. Tillsätt vintet och låt det dra in i riset innan du börjar ”Mata” ditt ris med buljongen du kokat upp. Späd i omgångar och under omrörning med buljongen.
 6. Låt riset suga upp all buljong innan du öser på mer. Låt alltsammns koka på svag värme i ca 20 minuter till riset har den kärna du önskar.
 7. Rör i den färskrivna parmesanosten och en redig klick smör.
 8. Smaka av med salt och peppar! … och servera till vad du önskar, kött, fisk eller fågel. Vi hade kycklinglårfilé som vi stekte i smör, saltade, pepprade och strödde med torkad timjan. Rätten toppades med lite pressad citron! Utsökt!

….

Må gott, så hörs vi snart igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4