Låt oss hylla en middagsklassiker ikväll! Torsk med äggsås, här får ni min variant.
Torsk med äggsås!
Du behöver:
- 600 g torsk (jag använde torskrygg, block går lika bra det!)
- ”En panna pärer”, en kittel potatis alltså!
- 4 ägg
- salt och peppar
- några msk smör
- ett par msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 fiskbuljongtärning
- dill
- ett pkt krabbsticks/surimisticks
Gör såhär:
- Tina fisken. Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatis, med eller utan skal, väljer du!
- Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar.
- Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Och dutta över några småklickar smör. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är ca 56°C.
- Smält ett par matskedar smör i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
- Hacka surimisticksen!
- Antingen vänder du ner äggen, surimisticksen och dillen i såsen.. eller också gör du som vi gjorde ikväll, att man får ”bygga” sin egen mattallrik av potatisen, torsken, såsen, äggbitarna, dillen och hackade surimisticksen!… så blir alla i gänget nöjda!
…
Senaste kommentarer