Låt oss hylla en middagsklassiker ikväll! Torsk med äggsås, här får ni min variant.

Torsk med äggsås!

Du behöver:

  • 600 g torsk (jag använde torskrygg, block går lika bra det!)
  • ”En panna pärer”, en kittel potatis alltså!
  • 4 ägg
  • salt och peppar
  • några msk smör
  • ett par msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • dill
  • ett pkt krabbsticks/surimisticks

Gör såhär:

  1. Tina fisken. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatis, med eller utan skal, väljer du!
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar. 
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Och dutta över några småklickar smör. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är ca 56°C.
  5. Smält ett par matskedar smör i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka surimisticksen!
  7. Antingen vänder du ner äggen, surimisticksen och dillen i såsen.. eller också gör du som vi gjorde ikväll, att man får ”bygga” sin egen mattallrik av potatisen, torsken, såsen, äggbitarna, dillen och hackade surimisticksen!… så blir alla i gänget nöjda!

Mums mums mums!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4