Det här är soppan som får mig att minnas tillbaka till studietiden i Piteå.

Särskilt, dom där veckorna när M gjorde praktik på svt i huvudstaden och jag bodde i lilla lyan solo allena… omringad av många hjärtevänner… som till sist, när vi närmade oss sommaren och mitt och M´s bröllop.. skrev en låt till min möhippa, där texten bland annat innefattade denna soppa…älskade vänner. Med andra ord är det en billig maträtt som passar perfa under… ja inte bara under studenttider utan under precis alla tider i livet. Och nu delar jag receptet, som jag alltid gör på en höft men som brukar bli himla bra trots att löken är större ena gången än den andra. Det äär inte så noga med matlagning, en ska ha roligt, prova, och smaka av, det är viktigt!

Min godaste tomatsoppa!

Jag gör ungefär såhär (enklast möjligast)

Jag hackar en ganska-liten gul lök (eller en halv storing) och fräser i en rejäl klick smör, i en lämplig soppkastrull. Duttar sedan i ett paket krossade tomater av god kvalisort. Lika mycket vatten som krossade tomater. Och så några deciliter vispgrädde- cirka tre kanske? Droppar ner en hönsbuljongtärning. Och några matskedar torkad basilika. Låter sedan alltsammans koka upp under fem-10 minuter. Mixar sedan alltihopa till önskat slät konsistens. Smakar av med salt och peppar.

På toppen; några nävar med nykokta pastasnäckor som gör soppan än lite matigare. Creme fraishe-klicken på toppen är också väldans god… för att inte tala om ett litet vitlöksbröd till… ett par tvärtöra brödbitar som med olivolja och ingnodd vitlök fått gotta sig på hög temp under liten stund i ugnen. Brödet ger dig en oooohlala-upplevelse till Min godaste tomatsoppa!

Här i norr kräksnöar det idag. Riktigt aprilväder! Från våriga aprilkvällen igår med kurragömma på ganska så torr backe.. till vitt landskap idag. Häpp häpp! Soppväder kanske!?

Emmeli

G-VMBJT57ZE4