I helgen som just var, byggde vi försommarbete till pållarna. Lagom stort och bra för invänjande på grönt gräs. Hela familjen var med och hjälpte till förstås. Det rullades tråd, bars stolp och så vidare. Ett tu tre kände jag hur min lilla passagerare på fyrhjulingen kändes extratung, då hade han somnat mitt i guppandet och brummandet.

Den nya hagen rejsades in. Ikran lite ”påströdd” av flockledaren längst bak. Med pigga partyponnyn i mitten.

Vi tar det väldans piano med det gröna gräset, fram till midsommar. Nu och framtill dess är gräset som allra sockrigast, mest energirikt. Hästmamman här hemma har ”Fångest”.. vill inte att hennes hästar ska få fång (kolik eller dylikt) och försöker i alla fall, så gott vi kan, att göra det bra för våra älskade hästkrakar med lugn grässtart. Nu till en början låter vi dom mumsa grönt ungefär 15 minuter om dagen. Sen finns torrt hög i slowfeednätet resten av dygnet. Nästa vecka blir kvarten två kvartar.. och så fortsätter vi och ökar succesivt. Lagom till midsommar, eller strax efter, släpper vi på större bete… en lägda som kommer att vara slagen en gång så pojkarna får efterbeta på.

Betessäsongen är igång… och det är ett sommartecken om något. Visst ser ni att Fjädern blundar, och njuuter?

Så ofantligt, ja alldeles sagolik härlig syn. Hästar på grönbete!

… nyp mig i armen, säger den där lilla flickan i mig som bara drömt och drömt och drömt om just precis det här.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4