En ljummen sallad att ha bara som den är, eller till grillat, halloumi eller varför inte lite strimlad god salami? Ja, denna är i topp på godaste jag kan tänka mig just nu.. ett hittepå med massa gott i, här kommer lilla receptet.

Jag hackar upp en paprika. Drösar ner en näve goda, ekologiska gröna oliver. Strimlar några soltorkade tomater. Hivar i ett paket ”bönmix”, ni vet den med kidneybönor, kikärter osv. Och så ett nersmulat fetaostpaket. Olivolja. Salt och peppar. Färska örter som timjan.

Tillsätter cirka 4 portioner nykokt quinoa.. blandar i bara den fått svalna lite så blir hela salladen så god, ljummen och fetaosten smälter alldeles lagom.

Så god, som sagt, bara som den är. Eller som tillbehör till något.

Och godaste röran jag kan tänka mig just nu, som passar ypperligt till salladen?

Någon deciliter Norrmejeriers creme fraishe blandat med några rågade teskedar soltorkadetomaterkräm. Lite salt och peppar. Klart!

Mums. Mums. Mums!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4