I flera år har jag funderat. Drömt och fantiserat. I höstas bestämde jag mig. ”Nu provar jag!”. Hela vintern och våren har varit en uppladdning. Varendaste frö som petats ner, varenda liten miniplanta som tagits omhand. Blomsterlanden som skapats. Alla spadtag och alla fyllda traktorskopor. Omskolande och påtande. Allt funderande, planerande… försommaren med allt planterande och små fjärilar i magen som skymtat förbi då och då..

Idag, alldeles i mitten av juli, vaknade jag till en tidig, plötsligt lite småkylig (helt underbart skön!!) julimorgon. Tjavade ut mot blomsterlanden med vattenfylld bytta och blomsaxen. Och började knipsa. Och knipsa.

”Idag börjar jag mitt lilla sommarjobb”, tänkte jag..med känslan lite som hos Lotta på Bråkmakargatan när hon förnöjt donade i sitt nya ”hushålle” hos Tant Berg..

Att göra verklighet av blomsterdrömmen…. faktiskt superpirrigt och småläskigt, men jätteroligt.

Idag kan du unna dig eller någon du tycker om, en vacker blombukett från oss på Norra Drömgården.

Finns att köpa på Gårdsbutiken i Nordingrå, ni vet pärlan med både café och restaurang och ljuvaste gårdsbutiken med både ätbart och vackra prylar och blomster. Tänk att vi, får ta plats där med våra blommor.

Där, men allra mest här hemifrån gården! När jag rullar ut ”Blomstervagnen” (håll utkik) för självbetjäning eller om ni väljer att göra en beställning till en särskild dag. Allt går bra!

Den stora blomsterbunten plockades in. prasselpappret plockades fram. Likaså klistermärkena med vår nyritade logga på.

Jag band bukett efter bukett..

..och toppade med lilla loggan.

Plötsligt fanns där ett litet hav av buketter på köksbordet.

Buketter fyllda av sommarblommor, väl valda sorter som står sig väl, väl i vas. Giftfritt odlade, här mitt i vårt höga kusten.

Stickan undrade vad jag pysslade med.

-”Livet är för kort för att inte prova sina vingar och vad hjärtat klappar starkt för”, sa jag…

Lycka i en blomsterbunt! Just precis så. Det vill jag dela med dig!

Emmeli

..

G-VMBJT57ZE4