Jodå, köksträdgård med ätbart är detta lilla happyplace också.. men nu fokuserar vi på bäddarna med blomster.. självaste Blomstergården alltså!

Nu blommar precis, precis allt.. förutom en sorts astrar, som är helt magiska.. och malvan! ..dom sorterna är på g så ni får se dom så småningom helt enkelt! Nu tar vid oss en tur!

Bertil tycker om att haka på, slå sig ner i skrindan med en näve nyplockade sockerärter, det är lajvet på en pinne, det!

Faluröda grinden och staketet, fyllt med luktärter i olika färger. Jag tycker precis alla är lika vackra och att det är blandningen som gör det hela till magi.

Men måste jag prompt välja en färg, är denna helt fantastisk tycker jag. Korallrosa! Mer precist namn är så kan jag inte ge er.. jag köper alltid luktärtsfrön på feeling och dundrar ner i jorden, på feeling.. bra så.

Kanske hittar jag samma sorter nästa år, kanske inte. Försäkrad om att få samma vackra, är jag förstås om jag tar egna frön från dessa.. men just luktärter tycker jag är lite svåra att ta egna frön från.

Ge mig gärna ditt bästa knep om du har något gömt i rockärmen!

Nu blommor mina favorit-ringblommor, ’Bronzed beauty’ .. så himmelens söt färg!

Hästskiten! Vad du jobbar på bra. Det växer som tusan. Jodå, ogräset också. Men skit samma.

I en bädd samsas nu för fullt-blommande blåklint och pionvallmo i olika färger. Vallmon står som vackrast i bädden och deras frökapslar är sedan otroligt dekorativa i buketter.

Här ser ni bädden där inte astrarna börjat blomma ännu. Däremot blommar den vita slöjsiljan för fullt, som ett ädlare hundkex till utseendet.

Zinnia i olika sorter sedan. Otroligt dekorativa och tåliga i buketter. Kan stå en halv evighet.

Här är favoritzinnian. ’Zinderella Lilac’.

Dahliorna är fantastiska. Som sagoblommor..

Ej heller här kan jag välja. ALLA är vackra. Stora, små, enkla, bolliga, färgsprakande, färgförsiktigare…

Rosenskära i olika sorter likaså. Dessa är såå lätta att ta frön från. HÄR kan ni läsa och se hur jag gör när jag tar frön inför nästa år.

Och så nämner jag återigen, årets nya storfavorit. Flox, eller phlox.. vette katten hur det stavas, men ni fattar.

Jag har den i två färger. Den mer aprikosa med mörk mitt heter ’Cherry Caramel’ och den söta, söta rosa heter ’Blushing bride’.

Och förutom pionvallmo, som jag njuter mest av där den står och sedan av vackra frökapslarna i bukett, så är samtliga sorter jag räknat upp väldigt tåliga och glada i vas.

Dahlior, zinnia, phlox, slöjsilja, klint, ringblomma osv.

Det är helt fantastiskt att gå runt där innanför gammstaketet som ännu bara är färdigmålat till hälften, och bara njuta, plocka, dofta.. och andas.

… det var det. Och vet ni! Jag har redan börjat fantisera om nya sorter jag önskar prova till nästa säsong. Nya färger på blommor jag redan har nu. Nya knep att testa… det här intresset bara växer och växer..det äär ju så själagott, eller hur? Och vet du inte! .. prova dundra ner några frön i jord nästa år, njut av bara den känslan.. händerna i jorden. När sedan fröet gror, då blir man alldeles kollrig, lovar. För att inte tala om känslan av att skörda sin egen sockerärta eller blomma… oj oj oj..!

Augusti är skördetid.. hektisk och alldeles underbar. Ändå lugnare i tempot än mitt i tvärsomriga juli.

Var sak har sin tid. Var tid har sin charm.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4